INTERVJU

SRBIJA SIGURNO DAJE GOL BRAZILCIMA U KATARU! Krasić za MONDO: Piksi doneo autoritet, Mitrović i Vlahović su neverovatni!

Autor Nemanja Stanojčić

Nekadašnji reprezentativac Srbije prvi put je bio u Banjaluci, pa je dao kratak intervju za naš portal

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbalere Srbije čeka Mundijal u Kataru. Navijači se nadaju velikom uspehu, planovi se već prave, a srpski tim je u grupi sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna. Jedan od igrača koji zna kako to iskustvo izgleda je Miloš Krasić.

Bivši srpski igrač posetio je Banjaluku, deo je humanitarnog fudbalskog turnira veterana koji je posvećen borbi protiv raka dojke. Tom prilikom razgovarao je za MONDO o raznim temama. Glavna je, kao što se i očekivalo, predstojeće Svetsko prvenstvo.

"Sve utakmice koje je Srbija igrala u kvalifikacijama daju nam za pravo da možemo da se nadamo dobrom rezultatu, jer momci su zaista odigrali fenomenalno. Sigurno da se svi nadamo dobrom rezultatu, pogotovo što je došao selektor Stojković, koji je doneo posebnu energiju i hemiju, autoritet koji su navijači prepoznali. To se vidi na terenu. Po meni je ova reprezentacija jedna od najtalentovanijih u poslednjih dvadesetak godina. Moram da pohvalim tandem Mitrović-Tadić, koji su na briljantan način odigrali kvalifikacije. Ne samo oni, ali takav tandem niko od reprezentacija nije imao u poslednjoj deceniji", rekao je Krasić za MONDO.

Svestan je i Miloš da nacionalnom timu neće biti lako u mečevima grupne faze. Sve kreće od duela sa Brazilcima, glavnim favoritom u našoj grupi. Jasno je da je prednost na strani "karioka".

"Možda je dobro što prvu utakmicu igramo sa Brazilom, da to prođe kako prođe. Sigurno da imamo šanse i ubeđen sam da ćemo Brazilcima dati gol. Naravno da svi očekujemo mnogo, ali nije lako. Teško je očekivati da naša reprezentacija dođe do polufinala, finala. Treba igrati polako, na miran način. Momci su pokazali da mogu mnogo, disciplinovano, da fokus bude od samog starta. Siguran sam da je Piksi karika koja će sve to da uklopi."

Spomenuo je već Mitrovića i Tadića kao tandem koji izluđuje rivale, ali nije zaboravio Dušana Vlahovića. Napadač Juventusa igra odlično ove sezone. Dao je dva gola iz slobodnih udaraca i najavio da ume i to da radi.

"Nestvarno je šta oni rade, pogotovo Vlahović sa 22 godine. Prvo u Fiorentini, a sad u Juventusu igra na tako visokom nivou, pokazuje iz utakmice u utakmicu svoj kvalitet. Za mene je to nemoguće šta je momak pokazao. Stvarno mu želim mnogo sreće, da bude najbolji kada budemo na Svetskom prvenstvu. Isto mislim i za Mitrovića. U jednoj Premijer ligi sa tako malim klubom pravi sjajne rezultate, daje toliko golova. Stvarno svaka čast, kapa dole."

Osvrnuo se potom na evropske kvalifikacije dva najveća srpska kluba. Crvena zvezda je na poslednjem koraku ostala bez grupne faze Lige šampiona, pa je prešla u Ligu Evrope dok je Partizan izgubio u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa je ušao u Ligu konferencija na kraju.

"Ostaje žal što Crvena zvezda nije izborila Ligu šampiona. Mislim da je po kvalitetu mogla da prođe. U plej-ofu su sve dobre ekipe, ali Zvezda je institucija, kao i Partizan. Ostali su u Evropi i nadam se da će postići dobre rezultate", zaključio je Krasić za MONDO.

Krasić je karijeru započeo u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, a iz mlađih kategorija tamošnjeg Rudara prešao je u Vojvodinu, da bi se 2004. godine iz Novog Sada otisnuo u Moskvu, gdje je punih šest godina nosio dres CSKA. Preselio se zatim u Juventus, da bi nakon dve godine u Italiji otišao u Fenerbahče. Zatim je kratko nastupao za Bastiju na pozajmici, a karijeru je okončao krajem 2018. godine igrajući za poljsku Lehiju iz Gdanjska. U dresu reprezentacije Srbije odigrao je 46 utakmica, na kojima je strelac bio tri puta.

Mondo.ba - Goran Arbutina/Bojan Jakovljević