Fudbal

CRVENA ZVEZDA NAŠLA TRENERA U ŠVEDSKOJ! Milojević ga pozvao na "Marakanu" - bio selektor, pa vodio i engleski klub

Autor Mladen Šolak

Novi trener Crvene zvezde dovešće u stručni štab švedskog stručnjaka Poju Asbagija, objavili su skandinavski mediji.

Izvor: MN Press/SkySports/Screenshot

Švedski trener Poja Asbagi novi je član stručnog štaba trenera Crvene zvezde Miloša Milojevića, javio je portal "Expressen" iz njegove zemlje. Mladi stručnjak (37) iranskog porekla prošle sezone je vodio Barnsli, sa njim ispao iz Čempionšipa, a sada je prihvatio poziv da se pridruži novom šefu struke na "Marakani".

Asbagi je do odlaska u Englesku prošle godine bio selektor mlade reprezentacije Švedske, a prethodno je samostalno vodio nekoliko kluba - Getebork, Jevle i Dalkurd. Od povratka kući iz Engleske bio je stručni konsultant na utakmicama Premijer lige, a sada će se upoznati sa srpskim fudbalom i pomoći Milojeviću.

"Asbagija samo detalji dele od toga da postane pomoćni trener Milošu Milojeviću u Crvenoj zvezdi. Dve strane su se dogovorile i on će početkom sledeće nedelje otputovati u Beograd na potpisivanje ugovora, a potom se očekuje i ozvaničenje saradnje, pod uslovom da se ne dogodi nešto nepredviđeno", objašnjeno je u tekstu švedskih novinara.

U Zvezdinom stručnom štabu je u odnosu na Stankovićev period ostala klupska legenda Nenad Milijaš, a crveno-beli su na Milojevićevoj promociji rekli da su u potrazi za prvim pomoćnikom, kondicionim trenerom i trenerom golmana. Po svemu sudeći, jedna od te tri potrage je upravo okončana.