PRED ČEŠKU

NE MOGU ONI DA ZABORAVE DA IGRAJU FUDBAL: Partizan se "petardom" spremio za Evropu, a Petrić je 80% zadovoljan!

Autor Nebojša Marković

Trener Partizana je zadovoljan trijumfom u Lazarevcu, ali i svestan da njegove igrače u četvrtak u Češkoj očekuje sasvim drugačije utakmica.

Izvor: TV Arenasport screenshot

Fudbaleri Partizana savladali su Kolubaru 5:1 u 10. kolu Superlige Srbije i dosta lako stigli do važnih bodova u domaćem šampionatu.

Trener crno-belih Gordan Petrić bio je zadovoljan partijom njegovog tima u meču koji dolazi kao priprema za prvi meč grupne faze Konferencijske lige, koji Partizan očekuje u četvrtak.

Partizan je slavio uz pomoć "het-trika" Rikarda Gomeša, ali i golova Bibarsa Natha i Kvinsija Meniga, čime je upisana treća pobeda u prvenstvu u poslednja četiri kola.

"Posle utakmice sa Zvezdom, gde smo možda u drugom poluvremenu pokazali šta možemo, ovo je sad opterećenje za nas. Pokazali su momci šta su znali možda i u nekom delu pre mog dolaska. Sad su se kockice malo sklopile za njih. Oni ne mogu da zaborave da igraju fudbal, sad samo da nastave dalje. Zavisi naša igra i od protivnika. Danas smo, hajde da kažem 80% ispunili šta smo se dogovorili. Čestitam momcima, ali već u četvrtak je drugačija utakmica i drugačiji ritam za nas", rekao je Petrić.

Partizan će u četvrtak igrati protiv ekipe Slovacka u Češkoj u Konferencijskoj ligi. Sa druge strane, Dejan "Švaba" Đurđević očekivao je više od ekipe Kolubare.

"Kada primite gol u prvom minutu, nema tu mnogo komentara. Od sva tri gola Rikarda, u sve tri akcije smo mi dali loptu njima. Veliki respekt, nisam očekivao toliki respekt prema Partizanu. Očekivao sam bolju reakciju mojih igrača nakon što smo tako rano izjednačili. Partizan je jako kvalitetan, bio je potcenjen jer igre nisu bile na njihovom nivou, ali polako slažu kockice. Mi imamo problem s velikim ekipama u prvom poluvremenu. Čestitke Partizanu i želim im puno sreće. Mi imamo naše ciljeve i prioritete, pokušali smo, ali nismo uspeli", poručio je Đurđević.