Fudbal

FEJSA ODBIO DA BUDE PARTIZANOV KAPITEN, PA SE OGLASIO: "Da razjasnimo ovo oko trake..."

Autor Mladen Šolak

Iskusni vezista objasnio svoj gest sa utakmice protiv Kolubare, tokom koje je preusmerio traku ka mlađem saigraču.

Izvor: MN Press

Partizanov vezista Ljubomir Fejsa prepustio je na meču protiv Kolubare kapitensku traku saigraču Marku Živkoviću. Trofejni fudbaler bio je na terenu kada su van igre bili Slobodan Urošević i Bibras Natho i iako su svi očekivali da on stavi traku oko ruke, preusmerio je ka saigraču, što je zbunilo gledaoce. Potom se Fejsa oglasio i objasnio celu situaciju.

"Da razjasnimo ovo oko trake. Moj stav je bio i biće - traku posle tri glavna kapitena treba da nosi igrač koji je dugo u klubu, koji je ponikao u PARTIZANU i koji svakako igrama i zalaganjem zaslužuje da je nosi i da bude vođa Parnog valjka. Ja sam stariji igrač, sa karijerom i stvarno neću mlađim igračima uskraćivati da budu vođe, jer smatram da oni to mogu, a i zaslužuju", napisao je Fejsa, uz poruku za kraj "Idemo Partizan!"

Marko Živković igra na poziciji desnog beka, đak je Partizana još od svoje 11. godine i počeo je karijeru noseći dres filijale crno-belih, Teleoptika, i Partizana. U klub se vratio 2021, iz Voždovca. Sa druge strane, Fejsa je ponikao u Hajduku iz Kule, iz kojeg je došao među crno-bele sa 20 godina, 2008, a 2011. je počeo impresivnu međunarodnu karijeru, tokom koje je osvajao titule i trofeje u dresovima Olimpijakosa i Benfike, a nastupao je i za Alaves i Al-Ahli. U Humsku se vratio početkom 2022.