Potpis!

BOMBA - NENAD LALATOVIĆ SE VRAĆA U SRPSKI FUDBAL: Postaje trener tima sa kojim je pravio čuda!

Autor Dušan Ninković

Poznati fudbalski trener će nakon kratke epizode u Borcu iz Banjaluke opet raditi u Srbiji.

Izvor: MN Press

Nenad Lalatović se vraća u Srbiju! Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde nakon kratke avanture u Banjaluci, gde je sedeo na klupi Borca, ponovo će raditi u Superligi. Već u toku današnjeg dana trebalo bi da bude promovisan u novog trenera Radničkog iz Niša!

Kako prenosi "Mozzartsport", promocija trećeg trenera Radničkog u sezoni mogla bi da bude održana već danas na Čairu, a Lalatović bi se nakon nje vratio u klub koji je već vodio sa mnogo uspeha. Na klupi Nišlija Nenad Lalatović sedeo je između juna 2018. i juna 2019. godine, a u tom periodu tim je beležio sjajne rezultate.

Radnički iz Niša završio je regularni deo sezone na drugoj poziciji, sa devet bodova manje od Crvene zvezde i čak 21 više od Partizana. I kroz plej-of, pred koji su se delili do tada osvojeni bodovi, Radnički je uspeo da sačuva drugu poziciju i prvenstvo Srbije završi kao vicešampion. Usledio je evropski izazov za tim sa Čaira, nakon kojeg se Lalatović preselio u Novi Sad i ponovo preuzeo Vojvodinu.

Ovako je izgledala Lalatovićeva promocija u Borcu, pre manje od tri meseca:

Kasnije je sa Novosađanima stigao do Kupa Srbije, što mu je za sada jedan od najbitnijih trenutaka trenerske karijere. Inače, u bogatoj karijeri Lalatović je vodio Srem iz Sremske Mitrovice, novosadski proleter, Voždovac, Napredak iz Kruševca, Crvenu zvezdu, Borac Čačak, Vojvodinu, Čukarički, Radnički Niš, Radnički Kragujevac, Al Batin u Saudijskoj Arabiji, Borac iz Banjaluke i reprezentaciju Srbije do 21 godine.

Podsećamo, Radnički je nakon uspešnog finiša prethodne sezone okončao saradnju sa dotadašnjim trenom i Radoslav Batak je napustio klub, a na njegovo mesto stigao je Tomislav Sivić. Iskusni trener nije se najbolje snašao u haotičnoj situaciji na Čairu gde su mu brojne povrede i ostali problemi otežali posao, pa je ekipa kvalifikacije u Evropi neslavno završila već protiv Gzire, predstavnika Malte. Ekipu je nasledio Saša Mrkić, nekadašnji fudbaler Radničkog, koji će sada ustupiti mesto Lalatoviću.