KATASTROFA "VUČICE"

MURINJO IZGUBIO 0:4 I DOVODI SRBINA DA SPASI STVAR: Prelazni rok je gotov, Žozeu sad može da pomogne samo Nikola!

Autor Nebojša Marković

Italijanski mediji pišu da bi Nikola Maksimović mogao da bude pojačanje Rome posle katastrofalnog rezultata u Udinama.

Izvor: Profimedia/Federico Proietti/DPPI/MN Press

Katastrofa za Romu, katastrofa za Žozea Murinja! Ekipa portugalskog stručnjaka doživela je težak poraz u nedelju uveče, pošto ih je Udineze lako savladao 4:0 i tako pokazao da postoje ozbiljni problemi u odbrani "vučice".

A samo dan kasnije, italijanski mediji odmah pišu da Murinjo želi da dovede pojačanje na mestu štopera i za to je već "naciljao" jednog Srbina - Nikolu Maksimovića!

Roma je prelako izgubila meč u Udinama, ali je problem za Murinja taj što se prelazni rok već završio. To znači da Roma sada može da dovodi samo slobodne igrače, a među onima koji imaju višegodišnje iskustvo igranja u Seriji A je i nekadašnji reprezentativac Srbije!

Istina, Roma je dovela ovog leta Paula Dibalu, Nemanju Matića, Andreu Belotija i Žoržinja Vajnalduma, ali odbranu nije pojačala. Sada je Murinjo spreman da reaguje, a Maksimović se nameće kao moguće rešenje jer je poslednjeg dana prelaznog roka raskinuo ugovor sa Đenovom.

Ne pomaže Romi ni činjenica da Murinjo voli da igra u sistemu sa tri štopera, a kako u opticaju ima samo Ibanjeza, Mančinija, Smolinga i Kumbulu, jasno je da su pojačanja neophodna. Mogao bi to da bude 30-godišnji Srbin koji je svojevremeno nastupao za Crvenu zvezdu, Torino i Napoli.