BLISTAJU

ČUDO SRPSKOG FUDBALA: NOVI PAZAR PRESTIGAO I ZVEZDU! Iz zone ispadanja do SEDAM pobeda u nizu - sada je LIDER SUPERLIGE!

Autor Nemanja Stanojčić

Novi Pazar je pobedio Radnički u Kragujevcu i preuzeo prvo mesto u Superligi!

Izvor: MNPress

Novi Pazar prestigao je Crvenu zvezdu i preuzeo prvo mesto na tabeli Superlige posle sedme uzastopne pobede! Sve je krenulo od trijumfa protiv Partizana, a niz je nastavljen danas trijumfom u Kragujevcu protiv Radničkog 1923 - 3:1 (1:1). Tako je tim Vladimira Gaćinovića napravio nešto što se zaista retko viđalo u srpskom fudbalu do sada.

Pre nešto više od mesec dana, posle poraza od Javora (2:1) Pazarci su bili poslednji na tabeli. Čekao ih je meč sa crno-belima i malo ko je očekivao da tu mogu nešto da učne. Napravili su iznenađenje, savladali Partizan i to je bila injekcija samopouzdanja koja im je bila neophodna. Od tada niko ne može da ih zaustavi. Dakle, od 29. jula ne znaju za poraz.

Posle Partizana padali su TSC, Radnički u Nišu, Napredak, Mladost GAT, Spartak iz Subotice i sada je upisan trijumf i na "Čika Dači". Posle dugo vremena na prvoj poziciji u domaćem šampionatu nisu ni Crvena zvezda ni Partizan, već Novi Pazar. Doduše, ovaj tim ima i dva meča više od "večitih", ali to nikako ne umanjuje veliki uspeh koji su napravili do sada.

U Kragujevcu je sve krenulo po zlu za domaći tim kada je Filip Ivanović dobio direktan crveni karton u 14. minutu, a Sead Islamović bio je siguran sa penala. U nadoknadi prvog dela sudija Delibašić pokazao je na "kreč" na suprotnoj strani, Nemanja Tomić je pogodio sa "bele tačke". Uveo je Gaćinović na startu drugog dela Nenada Gavrića i Slobodana Stanojlovića i napravio pravi potez. Gavrić je u 57. minutu bio asistent, Stanojlović strelac za novo vođstvo. Konačan rezultat postavio je Nikola Bogdanovski fantastičnim pogotkom u 63. minutu.

Uprkos trijumfu i odličnim rezultatima šef struke gostiju nije bio zadovoljan prikazanim. Pre svega zbog prikazanog u prvom poluvremenu posle postignutog pogotka. Njegov tim se tada previše opustio. "Igrali smo sjajnih 15 minuta, pa me je sramota narednih pola sata. Bili su dominantniji, imali nekoliko kolosalnih šansi. Sa nekim izmenama je drugo bilo korektno. Imali smo igrača više, teško je pobeđivati u kontinuitetu. Razumem momke, ovo je sedma pobeda u nizu, ne zadovoljavamo se time. Sledi meč sa Zvezdom. Mi gajimo ambicije, tako da zašto da ne", rekao je Gaćinović posle meča.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt