NEČUVENO

"SLANINA PRŽENA NA RADIJATORU, TO MESO IMA PULS": Navijači ZGROŽENI hranom na stadionu - ovaj sendvič košta 630 DINARA!

Autor Nebojša Marković

Hrana na fudbalskim stadionima u Engleskoj je poslednjih godina sve bitnija stavka navijača, a ono što je služeno na jednoj utakmici Čempionšipa vrlo brzo postalo je viralno na društvenim mrežama.

Izvor: Profimedia/Facebook/screenshot/Footy Food

Engleski fudbal poseduje određene čari koje nisu tako uobičajene u ostatku Evrope. Slavni stadioni su uvek puni, putovanja na gostujuće utakmice se masovno organizuju, a tu je i prodaja klupskih časopisa. Međutim, sve veću ulogu u uživanju u fudbalskim utakmicama na Ostrvu ima i hrana.

Ona se prodaje na svim stadionima u Engleskoj, često je vrlo skupa, naročito za standarde onih koji ne žive u toj zemlji, ali jedan poseban slučaj viđen je na stadion u Redingu!

Specijalizovana stranica "Footy Food", koja objavljuje fotografije hrane sa fudbalskih utakmica i navodi na kojim stadionima se prodaje i po kojoj ceni, objavila je jednu fotografiju koja je mnoge fanove negativno iznenadilo.

Materijal sa "Madejski" stadiona gde je Reding savladao Stouk 2:1 bila je fotografija sendviča sa slaninom za koji su navijači morali da plate čak 4.6 funti, odnosno oko 630 dinara. Ono što je bilo toliko razočaravajuće je da se radilo samo o maloj zemički na koju je bio bačen jedan komad slanine, bez ikakvih drugih sastojaka.

Ovaj "siromašan" obrok je zapravo dosta skup, a na društvenim mrežama mogli su se pročitati brojni zanimljivi komentari. "Taj komad mesa još uvek ima puls", bio je jedan. "Slanina pržena na toplom radijatoru", glasio je drugi, dok je jedan korisnik istakao da su sastojci za sendvič koštali 28 penija, odnosno oko 40 dinara. Pogledajte: