UH!

TO ŠTO SI ME PITAO JE BRUKA I SRAMOTA! Jirgen Klop POBESNEO na novinara u Napulju: "Ti samo hoćeš naslov!"

Autor Milutin Vujičić

Jirgenu Klopu se nije dopalo jedno pitanje na konferenciji pred meč Napolija i Liverpula.

Izvor: Twitter/MirrorFootball/Screenshot

Nemački trener Jirgen Klop jedan je od najzahvalnijih novinarima za saradnju, međutim postoje situacije i kada se naljuti i "održi bukvicu" naočigled svih. Tako je bilo i u Napulju uoči meča Napolija i Liverpula na startu grupne faze Lige šampiona, pošto ga je pitanje jednog lokalnog novinara iznerviralo do te mere da je automatski skinuo osmeh sa lica, pa bio na korak od toga da napusti konferenciju za medije.

"Ovo nije prvi put da ste došli u Napulj...", počelo je pitanje posle kog je Klop raširio osmeh, ali onda se sve promenilo: "Da li mislite da je grad opasan, pošto je Liverpul upozorio svoje navijače na mrežama?".

I pre nego što je pitanje prevedeno na engleski, Klop je počeo da se mršti i gleda u pravcu Italijana koji je od njega tražio utisak o Napulju, u kome jedva da će sastaviti 24 sata, verovatno bez šetnje gradom. Iznerviralo ga je što na tu temu mora da govori uoči velike fudbalske utakmice, pa se vrlo grubo obratio novinaru iz Napulja.

"To je sramotno pitanje. Želite da napravite neki naslov za novine. Ne razumem vas. Jeste li vi iz Napulja? Da li mislite da je to opasan grad? Ja ne znam, ne živim u Napulju. Kada odem tamo krećem se od hotela do stadiona i vi mene sada pitate šta mislim o Napulju...", poručio je Klop blago povišenim tonom, a i od prevodioca je tražio da na taj način prevede njegov odgovor kako bi novinar "osetio ton".

"Znate veoma dobro o čemu ljudi pričaju. Ako jedni navijači negde sretnu neke druge navijače nešto može da se dogodi. To nema nikakve veze sa nekim gradom".

Jirgen Klop je poručio da nije došao "da puni naslovne strane", pa je dodao da ako nemaju šta pametnije - vratiće se u hotel.