RAZREŠEN

ŠOK! ČELSI SMENIO TRENERA NAKON BRUKE U ZAGREBU: Tuhel dobio pojačanja od 280 miliona, izgubio od Dinama i odmah OTKAZ!

Autor Milutin Vujičić

Čelsi je promenio trenera koji im je doneo trofej Lige šampiona.

Izvor: Profimedia/Mark Pain / Alamy Live News

Čelsi je odlučio da smeni nemačkog trenera Tomasa Tuhela nakon katastrofalnog početka sezone, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Dinamo Zagreba na "Maksimiru" (1:0) na startu Lige šampiona. Nije pomoglo Tuhelu ni to što je sa Čelsijem bio osvajač "ušatog" pehara 2021. godine, pošto je novi vlasnik američki milijarder Tod Boli odlučio da ga promeni, kao što je uostalom učinio i sa svim operativcima u klubu od preuzimanja pre nekoliko meseci.

Tuhel je nakon poraza u Zagrebu žestoko "udario" na svoje igrače i poručio da nije zadovoljan zalaganjem i da konstantno igraju ispod svakog nivoa, pa će Čelsi u nastavak sezone sa novim šefom na klupi...

Za sada se kao naslednik najviše spominje Grejem Poter, aktuelni menadžer Brajtona čija ekipa igra fenomenalan fudbal i filozofijom se uklapa u ono što bi "plavci" želeli da igraju, ali je pitanje da li će se milijarder iz SAD odlučiti za trenera koji nema tako bogatu biografiju i nije naročito poznat "širokim narodnim masama".

Što se tiče Tuhela, nije opravdao očekivanja pošto je dobio pojačanja od čak 280 miliona evra ovog leta, međutim pitanje je da li su dovedeni fudbaleri bili njegov prvi izbor pošto je klub sve vreme kasnio i gubio bitke sa drugima.

Stigli su Vesli Fofana, Mark Kukurelja, Rahim Sterling, Kalidu Kulibali, Karni Čukvuemeka, Pjer-Merik Obamejang, Denis Zakarija i Gabrijel Slonina, dok je Tuhel tražio da se "ratosiljaju" Romelua Lukakua i Tima Vernera, koji su odigrali ispod očekivanja i nisu bili na istim talasnim dužinama sa trenerom.

Čelsi nije sačuvao mrežu na šest od sedam prvih mečeva nove sezone, a osim od Dinama, gubili su od Lidsa i Sautemptona, dok su remizirali i sa Totenhemom.