Promena!

ZVEZDINO DETE NEĆE IGRATI PROTIV CRVENO-BELIH: Žreb ih spojio u Ligi Evrope, ali on odlazi iz kluba!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler ima novi izazov u karijeri i neće biti rival Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde će tokom grupne faze Lige Evrope igrati protiv Ferencvaroša, ali na terenu neće biti mladog Željka Gavrića (21), nekada velikog talenta srpskog kluba. Krilni napadač koji je prethodnog leta prodat u mađarski klub promenio je sredinu i tokom naredne sezone će nastupati za DAC Dunajsku Stredu, slovački tim sa jakim vezama u Mađarskoj.

Biće to prilika da Gavrić oživi karijeru i izbori se za mnogo više minuta, pošto ove sezone uopšte nije dobijao šansu u timu iz Budimpešte. Zato je rastanak najbolja moguća opcija, a čini se da je i izbor kluba veoma dobar. Gavrić će u Slovačkoj imati priliku da igra sa Nikolom Krstovićem, koji mu je bio saigrač i u Zvezdi.

Ovaj tandem mogao bi da bude veoma važan za Dunajsku Stredu, pošto je Krstović već pokazao fantastične partije u novoj sezoni. Jedan od najboljih igrača kluba sada dobija saigrača kojeg veoma dobro poznaje, dok bi Gavrić morao da ostavi mnogo bolji utisak nego što je uradio u Mađarskoj. On je nakon transfera teškoj 1.2 miliona evra i potpisivanja ugovora na četiri godine odigrao samo 15 mečeva za Ferencvaroš, uz jedan postignut gol.

U timu iz glavnog grada Mađarske očigledno računaju na njega, pa bi narednog leta trebalo da se vrati iz Slovačke i nastavi da se dokazuje u jednom od najvećih mađarskih timova. Biće to pravi izazov za momka koji je redovno bio reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, a ima i dva meča za reprezentaciju sastavljenu od igrača iz domaćeg prvenstva.