Potop!

LIVERPUL JE PREGAŽEN U LIGI ŠAMPIONA! Klopov tim više nije onaj stari - RAZBIJEN je u Napulju, gde se opet videlo sve!

Autor Mladen Šolak

Žestok poraz engleskog velikana u Italiji. Napoli je pobedio 4:1, a mogao je da trijumfuje i ubedljivije.

Izvor: Profimedia

Napoli je na svom terenu razbio Liverpul u prvom kolu Lige šampiona, rezultatom 4:1. Sjajni predstavnik Serije A pokazao je da je ove sezone "zreo" za veliki rezultat skalpiravši engleskog velikana na svom terenu, golovima Pjotra Zjelinskog, koji je bio dvostruki strelac, kao i Andrea Angise i Đovanija Simeonea. Ekipa Lučana Spaletija vodila je u 47. minutu 4:0!

Liverpul je do kraja pokušao da koliko-toliko ublaži poraz, Luis Dijaz je dao gol za 4:1 u 49. minutu, ali Englezi ništa više nisu mogli na stadionu "San Paolo", gde je menadžer gostiju Jirgen Klop dan pred meč imao veoma neprijatan razgovor sa novinarom. Iznerviralo ga je pitanje da li se slaže sa upozorenjem svog kluba navijačima da je "Napulj nebezbedan grad", a dao mu je odgovor u svom stilu. Ipak, sigurno je bio besniji veče kasnije, jer je poraz Liverpula mogao da bude i ubedljiviji da je Viktor Osimen iskoristio jedanaesterac u 18. minutu.

"Liverpulova odbrana bila je apsolutno šokantna", rekao je u studiju jedne engleske televizije legendarni napadač Liverpula Robi Fauler. Sa njim se saglasio i Rio Ferdindand, takođe bivši fudbalski as, a sada analitičar. "Bilo je to ponižavajuće prvo poluvreme. Ne možeš da prihvatiš nedostatak želje, truda. To nije dovoljno".

Na nesreću navijača Liverpula, za mesec dana ove sezone shvatili su da će u takmičarskoj 2022/23 biti i neprijatnih momenata, poput ovog u Italiji. Nakon što je ekipa počela sezonu sa samo dva osvojena boda u mečevima protiv Fulama, Kristal Palasa i Mančester junajteda, iskalila je bes na Bornmutu (9:0), ali ni to, ni pobeda protiv Njukasla u narednom kolu (2:1) nije učinilo da Klopov tim čvršće uhvati zalet. Ovaj Liverpul je mnogo lomljiviji od prethodnih i to se videlo i u Italiji.

  • Napoli: Meret, Di Lorenco, Rahmani, Olivera, Min-Jae, Zjelinski, Lobotka, Angisa, Politano, Osimen, Kvarachelija. Igrali su i Simeone, Zerbin, Lozano, Elmas, Rui.
  • Liverpul: Alison – Van Dajk, Robertson, Gomez, Aleksander-Arnold, Milner, Fabinjo, Eliot, Firmino, Salah, Dijaz. Igrali su i Matip, Nunjez, Alkantara, Žota, Artur.

Pročitajte sve rezultate utakmica Lige šampiona odigranih u utorak:

  • Ajaks – Rendžers 4:0
  • Ajntraht – Sporting 0:3
  • Atletiko Madrid – Porto 1:1
  • Barselona – Viktorija Plzenj 5:1
  • Briž – Leverkuzen 1:0
  • Inter – Bajern 0:2
  • Napoli – Liverpul 4:1
  • Totenhem – Marsej 2:0