Fudbal

GOSPODINE KLOP, DA LI SE PLAŠITE OTKAZA?! Posle blamaže Liverpula, Nemca pitali da li će proći kao Tuhel

Autor Mladen Šolak

Menadžer Liverpula Jirgen Klop bio je prinuđen da govori i o svom statusu posle žestokog poraza u Ligi šampiona.

Izvor: Profimedia

Liverpul je doživeo žestok poraz protiv Napolija (1:4) i za mesec dana sezone drugi put je veoma uzdrman. Očigledno je da nešto ne štima u ekipi Jirgena Klopa, kojoj malo ko u ovom trenutku predviđa ravnopravnu borbu sa Mančester sitijem za titulu, a očigledan dokaz su golovi koje su "crveni" primili u Napulju. Moglo je da ih bude i više, da je Viktor Osimen iskoristio jedanaesterac.

Posle utakmice, novinari su na konferenciji za novinare pitali menadžera Liverpula da li oseća strah da će proći kao njegov zemljak Tomas Tuhel, koji je dobio otkaz u Čelsiju posle poraza na gostovanju Dinamu u Zagrebu. Klop je na to odgovorio kratko: "Zaista ne, to nije slučaj. Naši vlasnici su mirni i očekuju od mene da rešim situaciju. Ne pomišljaju da će neko drugi to da uradi", rekao je Nemac potpuno mirno i verovatno bio u pravu.

Iako je njegov tim ušao u sezonu sa lošim rezultatima u Premijer ligi, pa isto tako krenuo i u Ligu šampiona, Klopov "kredit" u Liverpulu je i dalje ogroman nakon osvojene titule, Lige šampiona i svega dobrog što je doneo na Enfild. Međutim, isto tako je očigledno da nešto ove sezone ne štima i da će Nemac morati da nešto temeljno menja, zato što Liverpul ne deluje u stanju da igra kao pre, da se bori kao pre, a stručni komentatori su primetili i da je izostala nekadašnja "glad" za pobedama igrača u crvenim dresovima.

Šansu da isprave situaciju Klopovi igrači imaće u subotu na Enfildu protiv Vulverhemptona, a onda i tri dana kasnije kod kuće protiv Ajaksa. Neće proći mnogo, a "redsi" će igrati još jedan veliki derbi – protiv Čelsija u Premijer ligi u gostima, 18. septembra. U te tri utakmice brzo će se videti da li će Salah i ekipa uskoro naći rešenje da isplivaju iz očiglednih problema.