PRIVATNO, ALI...

OSTAVIO ŽENU, SMUVAO MLAĐU, A KAD SU IGRAČI ČULI... Poznato kako je Tuhel izgubio svlačionicu u Čelsiju i dobio OTKAZ

Autor Milutin Vujičić

Tomas Tuhel je izgubio poverenje svlačionice zbog privatnih problema.

Izvor: Profimedia

Smena nemačkog trenera Tomasa Tuhela podigla je mnogo prašine u javnosti, pa se i dalje spekuliše o "pravim razlozima" zbog kojih više nije trener Čelsija, kluba kome je 2021. godine doneo pehar Lige šampiona. Najviše se priča o svađi sa novim vlasnikom Todom Bolijem, kome je poručio da ne želi da mu dovede Kristijana Ronalda, dok se u britanskim medijima sve više spekuliše i da nije bio u dobrim odnosima sa mnogim igračima.

Nezvanično, razlog zbog kog su "zaratili" su nove uloge za mnoge od njih i raspodela minutaže, ali izgleda da nisu bili po sredi samo fudbalski razlozi, ima i onih privatne prirode...

Britanski list "Independent" prenosi da se njegov odnos sa igračima srušio zbog Tuhelovih privatnih problema. Nemac se razveo u aprilu od supruge Sisi posle 13 godina, a potom je u javnosti "procurilo" da je to zbog znatno mlađe Natali Maks, sa kojom je letos viđen na letovanju, pa su zbog toga igrači izgubili poverenje u njega.

Počeli su da pričaju o njemu i smeju mu se iza leđa zbog mlađe devojke, pa je tako Tuhel izgubio autoritet u svlačionici, pošto je sada u fokusu bio njegov privatan život - koji nisu više mogli da odvoje od profesionalnog.

To se odrazilo na pripreme u SAD koje su bile katastrofalne, pošto je Čelsi veći deo vremena proveo u PR službi zbog novog američkog vlasnika, a rezultati se nisu popravili ni početkom nove sezone u kojoj su "plavci" zabeležili tri poraza uprkos investicijama od 280 miliona evra.

Zbog nepoverenja u mogućnost preokreta Tuhel je dobio otkaz, a najverovatnije će već danas za njegovog naslednika biti imenovan Grejem Poter iz Brajtona, kome Tod Boli želi da poveri projekat Čelsi na duži period.