STIGAO

VOJVODINA DOVELA DESETO POJAČANJE! Bivši igrač Partizana stigao u Novi Sad: Ambicije kluba su se poklopile sa mojim!

Autor Nemanja Stanojčić

Nekadašnji igrač Partizana pojačao Novosađane.

Izvor: MN Press

Uroš Vitas (30) novi je igrač Vojvodine, to je deseto pojačanje za klub sa Karađorđa. Potpisao je dvogodišnji ugovor i nosiće dres sa brojem četiri. On je rođen u Nišu, prošao je omladinske škole Radničkog, Partizana i Rada, igrao je u inostranstvu, a bio je u Humskoj od februara do oktobra 2020. godine kada je otišao u Saudijsku Arabju. Sada se opet vratio u srpski fudbal.

Pored crno-belih igrao je za Rad, Gent, Mehelen, Iritiš i Al Kvadišah. Igrao je u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije, ali nije debitovoa za seniorski tim. Igra na poziciji štopera i istakao je da jedva čeka da zaigra za svoj novi klub. Možda već narednog vikenda.

"Čast mi je što sam deo ovako velikog kluba sa bogatom tradicijom. Voša je pokazala ove sezone da ima ozbiljne planove i ambicije koji se poklapaju sa mojim željama. Jedva čekam da počnem da treniram sa ostatkom ekipe. Nadam se da ću svojim iskustvom i kvalitetom doprineti napretku i da ćemo zajedno da rastemo kao tim. Poznajem pojedine saigrače poput Nemanje i Uroša Nikolića, Fiću Malbašića. Sa njim sam igrao u mlađim kategorijama nacionalnog tima i drago mi je što su nam se putevi ponovo ukrstili, nadam se da ćemo zajedno ostvariti mnogo uspeha u Vojvodini. Što se mene tiče, fizički sam spreman, nedostaje mi nekoliko treninga da se uigram sa timom, verujem da ću biti spreman već od narednog kola protiv Javora", rekao je Vitas.

Na ovaj način Vojvodina je dovela deseto pojačanje. Pre njega stigli su Lazar Carević, Mamadu Traore, Radomir Milosavljević, Iv Baraj, Filip Malbašić, Uroš Nikolić, Nemanja Nikolić, Nikola Čumić i Filip Antonijević. Na početku nove sezone Vojvodina je ostvarila pet pobeda, uz četiri remija i nalazi se na trećem mestu na tabeli Superlige.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt