"ČUVENA" UTAKMICA

NEMOJTE TO DA RADITE, UNIŠTIĆE NAM LIGU! Dragiša Binić otkrio NAMEŠTALJKU, pa ostao bez teksta: Znaš koliko ih briga?

Autor Milutin Vujičić

Dragiša Binić je aktere utakmice obavestio da zna da spremaju nameštaljku, ali to nikoga od njih nije interesovalo.

Izvor: MN Press

Legendarni srpski fudbaler Dragiša Binić bio je svojevremeno zaposlen u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) kao komesar za regularnost takmičenja, a u podkastu "Sport Light" ispričao je o neverovatnoj situaciji kada je saznao da će dva superligaša odigrati nameštenu utakmicu.

U pitanju je sada već čuveni duel Spartaka i Radničkog iz Niša iz sezone 2017/18, zbog koje je arbitar Srđan Obradović čak i osuđen, a u kome smo videli dva penala za domaćina, od kojih jedan bez ikakve dileme može da uđe na listu "najtragikomičnijih" svih vremena. Binić ističe da je dobio informaciju da se sprema nameštaljka, ali da je uprkos svojoj funkciji i imenu - bio potpuno nemoćan da je spreči.

"To sam video, utakmica u Subotici. Spartak- Radnički Niš. Tu noć ja celu noć na telefonu. Objašnjavam da ne može to tako. Da sam dobio dopis, tačan rezultat, kako ide rezultat. Suspendovaće nam ligu. Uništiće nas, nemojte da radite to", rekao je Binić koji je dodao da je akterima meča govorio da se drže fer-pleja, ali uzalud.

"Odem u svlačionicu, kod gosta, kod domaćina, kod sudije… Znaš koliko to njih interesuje? Oni to teraju tako. I ja dobio sam i nekih, da ne pričam koliko sam prijava dobio. I na svaku reagujem. Nisam uspeo. Dok nisam video da su svi u kombinaciji. To je tako maha uhvatilo, to je strašno", dodao je Dragiša Binić koji je za vreme funkcije komesara za regularnost bio i pod velikim pritiskom Crvene zvezde i Partizana koji su se konstantno prepucavali saopštenjima.

Podsetimo, Srđan Obradović je izbačen iz srpskog fudbala i potom uhapšen zbog umešanosti u nameštanje utakmice Spartaka i Radničkog, osuđen je na 15 meseci zatvora, ali je u martu ove godine oslobođen optužbi.