ZVANIČNO

GRADE NAJMODERNIJI STADION U SRBIJI I POTPISALI SU UGOVOR SA ZVEZDOM: Da se vrate slavni dani u Timočkoj Krajini

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je potpisala ugovor sa Timokom.

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je ozvaničila sportsko-tehničku saradnju sa Timokom iz Zaječara, klubom koji nastupa u Srpskoj ligi Istok (treći rang srpskog fudbala), a koji bi već do kraja godine trebalo da dobije i jedan od najmodernijih stadiona u Srbiji na kome su odavno radovi u toku.

Predsednik srpskog šampiona Svetozar Mijailović poručio je da je Crvena zvezda uvek bila "perjanica u razvoju fudbala u Srbiji" i da je ranije imala saradnju sa Timokom koja se sada samo obnavlja.

"Naš interes je da fudbal u tom regionu dođe u duhu naše parole - "Da se vrate slavni dani", ali ne ovde na Marakani, nego u Timočkoj Krajini. Interes je pre svega izgradnja infrastrukture u Zaječaru, a vidim po najavama da će to biti jedan od najlepših i najopremljenijih stadiona u državi, i šteta je da te tribine i teren ne budu poprište za najkvalitetnije klubove u Srbiji. Zbog toga je interes Zvezde da pružimo svu moguću pomoć da se taj cilj koji su ljudi iz Zaječara postavili - bude ostvaren", rekao je Mijailović na potpisivanju ugovora.

Operativni direktor Crvene zvezde Marko Petrović istakao je da mu je drago što i drugi prepoznaju veličinu kluba i žele da sarađuju sa njima.

"Pre svega, želim da se zahvalim FK Timok. Činjenica je da je Zvezda lider i najveći klub Srbije i regiona i drago nam je da to i drugi prepoznaju i da žele da sarađuju s nama. Poželeo bih im puno sreće u aktuelnoj sezoni i verujem da će uz pomoć Zvezde ispuniti svoje ciljeve i plasirati se u Prvu Ligu, a potom i Superligu Srbije. Izuzetno nam je važno, da Timok paralelno sa ulaganjem u sportske rezultate, pravi ulaganje i u omladinsku školu, kako bi se napravila baza koja će biti dugoročni osnov za stabilnost kluba. Nama saradnja znači, kako po pitanju fudbalskog razvojnog centra u istočnoj Srbiji, tako i po pitanju razvoja zvezdaštva u tom delu države", rekao je Petrović.