Završeno!

ZVEZDIN BISER JE PIKSIJEVO POJAČANJE PRED KATAR: Talenat izabrao Srbiju - odbio zemlju u kojoj je živeo 17 godina!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler se nakon tri reprezentativne selekcije u mlađim kategorijama priprema i za seniorski debi u dresu Srbije.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije dobija pojačanje, Dragan Stojković nakon Srđana Babića koji će se naći na novom spisku, dopisao je i ime Stefana Mitrovića (19)! Mladi krilni fudbaler Crvene zvezde izabrao je da u seniorskoj karijeri igra za Srbiju, iako je u prethodnom periodu Kanada pokušavala da ga ubedi da prihvati fudbalski pasoš te zemlje.

Zvezdino letnje pojačanje iz niškog Radničkog ipak će nastaviti u dresu Srbije, pa će nakon reprezentacija do 19, 20 i 21 godine obući i dres seniorskog tima. Tako će fudbalska reprezentacija Srbije u svom sastavu imati dvojicu igrača sa istim imenom, a daleko iskusnijem štoperu čija intervencija protiv Portugala je bila jedan od najbitnijih detalja kvalifikacija pridružuje se i mladi ofanzivac.

O pozivu u nacionalni tim igrača koji je rođen u Kruševcu oglasio se njegov otac Ivan. On je na tviter profilu objasnio da će Stefan igrati za Srbiju iako je još kao beba otišao u Kanadu i vratio se tek sa 17 godina kada je pojačao Radnički iz Niša.

"Ponosan sam što mogu da kažem da je Stefan dobio poziv u A reprezentaciju Srbije. Snovi se ostvaruju. Takođe, želim da se zahvalim treneru Herdmanu iz Kanade što nas je više puta kontaktirao i da poželim sreću reprezentaciji Kanade na Svetskom prvenstvu u Kataru. Bila je veoma teška odluka jer su obe reprezentacije pružile ruku u isto vreme, ali Stefan je predstavljao Srbiju u mlađim kategorijama i sada nastavlja tim putem. Nadamo se pozivu za Mundijal. Napred Srbija, napred Kanada", napisao je otac talentovanog fudbalera.

Podsećamo, mladi Mitrović je pre nekoliko nedelja izjavio kako odluka o igranju za reprezentaciju još nije doneta, a da ga Milan Borjan "ubeđuje" da zaigra za Kanadu u kojoj je golman Zvezde jedan od najbitnijih igrača.