POGLEDAJTE

MAJSTORIJA SRBINA ZA POBEDU U 91. MINUTU: Igra za Nemačku, a posle ovoga će ga Piksi još više želeti u reprezentaciji!

Autor Nebojša Marković

Lazar Samardžić je prelomio meč Udinezea protiv Sasuola.

Izvor: TV Arenasport screenshot

Fudbaleri Udinezea upisali su i četvrtu pobedu u šestom kolu Serije A, pošto su na gostovanju savladali Sasuolo 3:1 i tako nastavili da se uspinju na tabeli italijanskog šampionata.

A junak tog trijumfa još jednom je bio Lazar Samardžić, fudbaler srpskog porekla koji je rođen i odrastao u Nemačkoj. Njegov pogodak u nadoknadi vremena prelomio je utakmicu!

Poveo je Sasuolo u 33. minutu preko Davidea Fratesija, ali su posle crvenog kartona Ruana igrali sa deset igrača čitavo drugo poluvreme. Držali su se do 75. minuta kada je Beto izjednačio.

A onda je na scenu stupio Lazar Samardžić. Ovaj 20-godišnji momak rođen u Berlinu spustio se sa levog krila u sredinu i šutirao slabijom desnom nogom, ali je to učinio odlično, za važnu pobedu tima iz Udina. Pogledajte kako je to izgledalo:

Samardžiću je ovo drugi gol u sezoni nakon što je prošlog vikenda bio strelac u pobedi 4:0 protiv Rome. Inače, Lazar ima srpske korene i njegov otac je rodom iz Živinica u Bosni i Hercegovini.

U mlađim selekcijama je uvek nastupao za Nemačku, od U16 do U21 uzrasta. U Srbiji se mnogi nadaju da bi ipak mogao da se odluči da jednog dana obuče dres "orlova", ali jasno je da ga i Nemci imaju na oku...