Fudbal

LUDNICA! JUVENTUS NAPRAVIO ČUDO, SUDIJA MU ODUZEO: Vlahović se našao usred HAOSA: 4 crvena kartona i poništeni gol u 95!

Autor Mladen Šolak

Kakav meč Juventusa i Salernitane! "Stara dama" dala dva gola u nadoknadi vremena za preokret, ali ipak nije pobedila. Sudija je poništio gol Arkadiuša Milika za 3:2, pa su gosti osvojili istorijski bod.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Spektakl u Torinu! Juventus i Salernitana odigrali su nerešeno 2:2 u utakmici u kojoj su gosti imali rano vođstvo 2:0, ali ne i snagu da izdrže do kraja! Golovima Antonija Kandreve u 18. minutu i Kšištofa Pjonteka iz penala u 49. gost je stekao senzacionalnu prednost, a onda se dogodilo ono što su mnogi i očekivali. Jer je to ipak Juventus.

"Stara dama" je smanjila zaostatak u 51. minutu, golom štopera Bremena posle sjajnog prodora Filipa Kostića, a onda je izjednačila tek u 93. minutu. I to kako! Leonardo Bonući izveo je jedanaesterac, golman Salernitane Luiđi Sepe ga je "pročitao" i odbranio, ali je iskusni defanzivac dobio loptu na levu nogu i zakucao je u mrežu – 2:2. I tu nije bio kraj drame.

Arkadiuš Milik je u 95. minutu postigao gol glavom na centaršut iz kornera, Torino je "eksplodirao" zbog juventovske pobede domaćih, ali je sudija Mateo Marsenaro ipak poništio taj gol. On je video Bonućijev ofsajd i uticaj na igru, što je razbesnelo domaće, pa su crvene kartone zbog haosa na terenu dobili Milik, rezervista Huan Kvadrado i trener Juventusa Maks Alegri, dok je na drugoj klupi crveni dobio veteran Federiko Facio, a naš Dušan Vlahović na trenutak se našao usred te frke. Tek tu je bio kraj!

Juve se u ovoj utakmici izvukao, ali nije izašao iz krize, jer je u poslednjih pet utakmica u Seriji A ostvario smo jednu pobedu (2:0 protiv Specije), uz čak četiri remija – protiv Sampdorije, Rome, Fiorentine i Salernitane. Narednu utakmicu igraće protiv Monce, u nedelju 18. septembra. Sa druge strane, Salarnitana je u šest kola sakupila sedam bodova i iako nije srušila Juve sigurno će biti ponosna na borbu protiv velikog favorita. Uostalom, taj klub čekao je Seriju A još od 1999, a trenutno je plasiran samo jednu poziciju ispod Juventusa.