Fudbal

ŠOK PORAZ PRED CRVENU ZVEZDU: Šampion Turske srušen u 94. minutu - KIKS uoči Lige Evrope!

Autor Mladen Šolak

Naredni rival crveno-belih bolno pao u turskom prvenstvu - izgubio je od Adane u gostima, golom u dubokoj nadoknadi vremena.

Izvor: Profimedia

Predstojeći protivnik Crvene zvezde u Ligi Evrope, Trabzon, izgubio je u ponedeljak uveče protiv Adane (2:3), golom u 94. minutu utakmice. Domaćin je tri puta u utakmici sticao prednost, prvak Turske je izjednačio golom Umuta Bozoka u 86. na 2:2, ali je kraj ipak bio onda kada je defanzivac Adane Samet Akajdin dao gol za 3:2 u četvrtom minutu nadoknade. Pogledajte taj pogodak: 

Trabzon će imati dva dana za odmor i pripremu za meč protiv Crvene zvezde, zakazan za četvrtak u Turskoj, od 18.45 časova. Domaćin je u prvoj utakmici Lige Evrope izgubio na gostovanju 2:3 protiv Ferencvaroša, a Zvezda je na "Marakani" pala protiv Monaka golom iz penala 0:1. U međuvremenu, prvak Srbije je u Novom Pazaru ostvario dramatičnu pobedu pogotkom Aleksandra Pešića u finišu i tako će u dobrom raspoloženju dočekati predstojeće gostovanje šampionu Turske.

Trabzon je u šest kola turskog prvenstva ostvario tri pobede, remi protiv Galatasaraja i u ponedeljak uveče doživeo je drugi poraz, jer je 20. avgusta pao i protiv Antalije – i to ubedljivo (2:5). Pročitajte više o Trabzonovom timu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt