IZNENAĐENJE?

JOŠ JEDAN ODLAZAK IZ ZVEZDE, SAMO SE NIŽU! Za velikog talenta NEMA MESTA - promašio penal, pa otišao sa "Marakane"

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je odlučila da pozajmi Stefana Lekovića pošto nema mesta za njega u prvom timu, makar do zime.

Izvor: MN Press

Bliži se kraj prelaznog roka u Srbiji, a to znači i da Crvena zvezda mora da reši određena pitanja u svom igračkom kadru. Posle procene da Aleksandar Kahvić trenutno ne može da pomogne prvom timu i da je bolje da ode u Makabi iz Haife, odlučeno je da klub napusti još jedan mladi fudbaler, takođe privremeno.

Talentovani štoper Stefan Leković provešće narednih šest meseci u Grafičaru kako bi ostao u potrebnom ritmu, pošto bi teško došao do minuta pored Milunović, Dragovića, Erakovića i Rodića. "Sportki žurnal" prenosi da će se Leković na zimu vratiti u Crvenu zvezdu gde će ponovo pokušati da se izbori za minutažu, a koja se nije otvorila pošto je Eraković na kraju ipak ostao na "Marakani" uprkos ponudama iz inostranstva, pre svega Rusije.

Bilo je projektovano da će Leković ove sezone zauzeti mesto "bonusa" i sticati iskustvo uz Dragovića, međutim takva odluka odložena je makar do zime kada će Zvezda ponovo razmotriti njegov status na koji utiču i ponude za Erakovića.

Stefan Leković je rođen inače 2004. godine i prethodnu sezonu je takođe proveo u Grafičaru, da bi potom dobio šansu u prvom timu Crvene zvezde kod Dejana Stankovića. Ulazio je u igru protiv Radničkog i Kolubare, na samom startu šampionata, čak i dobio priliku da postigne prvi gol.

Odlučeno je da Leković šutira penal protiv kluba iz Lazarevca, međutim promašio je i tako ostao bez debitantskog pogotka za voljeni klub već na startu karijere.