Fudbal

TUŽILAŠTVO REAGOVALO POSLE IZJAVE O NAMEŠTANJU UTAKMICA U SRBIJI: Binić pozvan na saslušanje!

Autor Nemanja Stanojčić

Dragiša Binić pozvan je u Više javno tužilaštvo zbog izjava koje je dao o nameštanju fudbalskih utakmica.

Izvor: MN Press

Čuveni srpski fudbaler Dragiša Binić otkrio je priču koja je uzburkala srpsku javnost. Objasnio je da je jedan meč između dva superligaša bio namešten. U pitanju je duel između Spartaka i Radničkog iz Niša iz sezone 2017/18 zbog kog je sudija Srđan Obradović osuđen. Sada je stigla reakcija iz Višeg javnog tužilaštva.

"Binić je pozvan da u svojstvu grašana postupajućem zameniku javnog tužioca da sva neophodna obaveštenja i informacije u vez sa svojim saznanjima o nameštanju mečeva. Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije uputilo mu je poziv za informativni razgovor sledeće nedelje", piše portal "Telegraf". Od njega se očekuje da sa njima podeli sve informacije koje je izneo u podkastu "Sport light".

On je tamo otkrio neke detalje koji nisu bili poznati javnosti. "To sam video, meč u Subotici između Spartaka i Radničkog. Celu noć sam proveo na telefonu, objašnjavao da ne može tako, dobio sam dopis, tačan rezultat, sve. Rekao sam im da će nam suspendovati ligu, da će nas uništiti, da to ne rade. Išao sam u svlačionicu oba tima, kod sudije. Znate koliko ih je interesovalo? Oni to tako teraju. Da ne pričam koliko prijava sam dobio i na svaku reagovao, nisam uspeo. Dok nisam video da su svi u kombinaciji, to je toliko maha uhvatilo", ispričao je Binić koji je imao funkciju komesara za regularnost i bio je pod velikim pritiskom.

Glavni arbitar Obradović je osuđen, na tom meču je dosuđen jedan od najsmešnijih penala ikada, a sudija je osuđen na 15 meseci zatvora, ali je u martu ove godine oslobođen optužbi. Izgleda da se sprema nova bura u sprskom fudbalu...