BRUKA

SKANDAL! NAVIJAČI PORTA KAMENOVALI AUTOMOBIL U KOM JE BILO DETE (7): Zbog BESA na trenera napravili haos, svi ih osuđuju

Autor Nemanja Stanojčić

Navijači Porta napravili su potez zbog kog ih svi osuđuju...

Izvor: Profimedia

Porto je je doživeo debakl na svom stadionu, izgubio je od Klub Briža (4:0) u Ligi šampiona i navijači su zbog toga bili besni. Nezadovoljstvo su iskazali zvižducima, psovkama i protestima sa tribina, a onda su napravili skandal. Bili su besni na svog trenera Serđa Konsisaa zbog debakla, pa su kamenovali njegov automobil! Razbili su i stakla na kolima, a unutra se nalazio trenerov sedmogodišnji sin!

U tom automobilu nalazili su se Serđova dva sina Hose (7) i Rodrigo (22) koji igra za Porto, kao i supruga trenera Lilijana. Svi oni su srećom dobro prošli, nema ozbiljnijih telesnih povreda, osim stresa i pretrpljenog straha. Zbog svega toga ih osuđuje ceo svet, čak i drugi navijači portugalskog velikana koji su naglasili da "to nije način iskazivanja nezadovoljstva".

"Klub osuđuje napad na privatno vozilo trenera Serža Konsisaa ispred stadiona. Zahtevamo da se počinioci ovog divljačkog čina što pre identifikuju i da za to odgovaraju", navodi se u saopštenju Porta. Ovo je bio drugi poraz ekipe u elitnom takmičenju, pošto su u prvom kolu izgubili od Atletiko Madrida golom u 11. minutu nadoknade.

Zbog Svetskog prvenstva u Kataru mečevi Lige šampiona igraju se po ubrzanom tempu, pa su prva dva kola odigrana u razmaku od nedelju dana, umesto standardne pauze od dve nedelje. Sada sledi mala pauza zbog mečeva reprezentacija, posle čega će Porto imati dva ključna meča protiv Bajer Leverkuzena. Prvo kod kuće (4.10), pa na gostovanju (12.10) i od ta dva duela će zavisiti hoće li ostati u igri za prolaz u nokaut fazu.