BIĆE BURE

HAOS! ŠKOTSKI NAVIJAČI VREĐALI KRALJICU: "Je**la vas kruna", pa odali poštu čoveku koji je PROVALIO kod nje! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Dok su navijači Rendžersa bili u žalosti, može se reći da je smrt kraljice Elizabete bila gotovo radosna vest za simpatizere Seltika.

Izvor: Profimedia

Zbog smrti kraljice Elizabete Druge bilo je neizvesno da li će se u Engleskoj i Škotskoj ove nedelje uopšte igrati zakazane utakmice Lige šampiona, na kraju je UEFA napravila i redak ustupak kako bi odala poštu britanskoj monarhinji, međutim da nisu svi na njenoj strani najbolje govore scene prethodne noći. Dok su navijači Rendžersa napravili koreografiju sa kraljičinim likom, za to vreme njihov najveći rival Seltik - "udario je kontru".

Na utakmici Šahtjora i Seltika koja je odigrana u Varšavi, navijači Seltika su jasno stavili do znanja da ih apsolutno ne dotiče smrt kraljice Elizabete Druge, štaviše - napravili su skandal koji je odjeknuo na Ostrvu.

Na samom početku utakmice u Poljskoj razvili su transparent na kome je pisalo "Je**la vas kruna", dok je posle toga objavljen i drugi sa natpisom "Žao nam je na tvom gubitku, Majkle Fagane". Transparent se odnosi na muškarca koji je dvaput "provalio" u spavaću sobu kraljice Elizabete Druge u Bakingemskoj palati još davne 1982. godine, nakon čega je smešten u jednu Psihijatrijsku ustanovu.

Takođe, navijači Seltika su skandirali "Ako mrziš kraljevsku porodicu tapši", dok takođe nije bilo ni minuta ćutanja ili crnog flora, kao recimo na mečevima Čelsi - Salcburg ili Mančester siti - Dortmund.

Teško je očekivati da će zbog ovoga biti pokrenuta istraga UEFA, ali da će se mnogi na Ostrvu ljutiti - hoće.