POREĐENJE

SRBIJA IMA NOVOG NEMANJU VIDIĆA! Ova poruka će oduševiti mladog defanzivca - uporedili su ga sa njegovim IDOLOM!

Autor Nemanja Stanojčić

Austrijski klub uporedio je srpskog fudbalera sa legendarnim defanzivcem posle meča protiv Čelsija.

Izvor: Profimedia

Strahinja Pavlović (21) je novi Nemanja Vidić. Stigla je velika pohvala na račun mladog srpskog defanzivca od strane njegovog kluba Salcburga. Posle utakmice sa Čelsijem koja je završena remijem (1:1), Strahinja je dobio ono o čemu je maštao kao klinac, poređenje sa svojim idolom.

U austrijskom klubu nosi broj 31, ali je pre nekoliko meseci, kada je bio u Bazelu, igrao sa brojem 15 i tada je otkrio da je taj broj uzeo zbog svog idola Vidića. Ispričao je da se ugledao na čuvenog srpskog igrača i legendu Mančester junajteda. Verovatno će ovo da mu ulije dodatno samopouzdanje za nastavak sezone.

"Broj 15 sam izabrao zbog srpske legende, najboljeg štopera Vidića. Bio je moj dečački idol i zbog njega sam uzeo taj broj. Volim da budem lider na terenu i van njega, smatram da mogu da pomognem ekipi", rekao je Pavlović pre nekoliko meseci na predstavljanju u tadašnjem klubu.

Pavlović je u dosadašnja dva meča u Ligi šampiona pokazao šta zna i ume. I protiv Milana (1:1) i Čelsija (1:1) je odradio dobro svoj deo posla, čuvao je protivničke ofanzivce i pokazao svima da mogu da računaju na njega. Posebno selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju koji prati sve igrače pred početak Svetskog prvenstva u Kataru. Izvesno je da će Strahinja biti na njegovom spisku.