LUDNICA

NEJMAR DAO GOL, PA POLUDEO ZBOG SUDIJE! Brazilac POBESNEO: Samo se meni ovo dešava, fudbal je sve dosadniji!

Autor Nemanja Stanojčić

Nejmar je izgubio živce posle odluke sudije Ziberta da mu pokaže žuti karton.

Izvor: Profimedia

Makabi iz Haife izbacio je Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, pa je upao u tešku grupu sa PSŽ-om, Juventusom i Benfikom. Doživeo je dva poraza, ali je "pokazao zube" Parižanima koji su ih slomili posle preokreta. Domaćin je poveo, a onda su Lionel Mesi, Kilijan Mbape i Nejmar zatresli mrežu i doneli trijumf gostima (3:1). O jednom potezu se posebno priča, pošto je Brazilac poludeo.

Nejmar je postigao treći pogodak u 88. minutu, tako je "overio" trijumf "svetaca" i proslavio je to onako kako često radi, isplazio je jezik, podigao ruke na čelo i pravio razne izraze lica. Sudija Danijel Zibert to nije tolerisao, izvadio je žuti karton i na taj način ga kaznio. Tada je barzilski igrač poludeo, počeo je da se svađa sa Nemcem, morao je i trener Kristofer Galtije da reaguje i da ga izvadi iz igre kako ne bi dobio crveni.

"Fudbal postaje sve dosadniji. Ostvarili smo još jednu pobedu, idemo dalje. Ali, žuti karton. Ovakve stvari se samo meni dešavaju. Sledeći put ću sudijama da kažem šta ću da uradim, pa ću da čekam njihovu dozvolu", ironično je poručio Nejmar putem društvenih mreža. Njegovu proslavu arbitar je shvatio kao nepoštovanje protivnika, iako on tvrdi da to često radi i da je samo način obeležavanja pogotka.

Usledila je njegova serija poruka na društvenim mrežama, tvrdio je da je to "Nedostatak poštovanja prema sportisti i da ne razume zašto je dobio žuti karton iako nije radio ništa sporno". Pitali su to i trenera Parižana. "Nemam objašnjenje za karton. Zamoliio sam ga da se smiri, dao je važan gol, sudija je smatrao da je preterao. Ne znam šta bih rekao više o tome", poručio je Galtije.

Ovo nije prvi put da se nešto slično dešava u Pari Sen Žermenu. Nešto slično doživeo je Edinson Kavani 2014. godine na meču protiv Lensa. Dao je gol, onda je proslavio kao i obično, kleknuo je i ka tribinama je pucao, tačnije napravio je pokret ruke kao da drži pušku i taj gest se ni malo nije dopao sudiji Nikolasu Ranvileu. Dao mu je prvo žuti karton zbog proslave, a onda i crveni kada je Urugvajac protestovao zbog kartona. Nejmar je ostao samo na jednoj javnoj opomeni.