Uživo

PARTIZAN UPLAŠIO FRANCUZE - RIKARDO PROMAŠIO POBEDU! Magija Dijabatea u Humskoj, Nica je još i dobro prošla!

Hrabri Partizan je uspeo da stigne nadomak pobede, ali slično kao i pre sedam dana, i u ovom evropskom meču će crno-beli morati da se zadovolje bodom.

Izvor: MN Press

Pomalo je i strepeo Partizan uoči utakmice protiv Nice, svesni da rival dolazi iz Francuske i ima veliki broj svetski poznatih fudbalera, ali posle 90 minuta fudbala u Humskoj, ako je nekih nesigurnosti i bilo, one su sada obrisane.

Jer Partizan je u remiju 1:1 protiv tima sa Azurne obale pokazao da ne samo da ume da se nosi, već i da može da bude opasniji tim, bliži pobedi, tako da će ekipa Gordana Petrića verovatno biti ta koja će više žaliti što nije stigla do trijumfa.

PARTIZAN - NICA 1:1 (0:1)
/Dijabate 60 - Brajan 2/

Pretio je početak večeri u Humskoj da bude "deža vu" onoga što smo videli u Uherskom Hradištu pre sedam dana. Ponovo je Partizan kapitulirao a da je jedva izašao iz svlačionice, pošto je Džo Brajan kaznio nesmotrenu reakciju odbrane i "karambol" koji je doveo do odbijene lopte za levog beka Nice.

Brajan je šokirao sve na stadionu, a primljen gol u drugom minutu često dovodi do onih najcrnjih misli "šta nam se tek sad sprema?" Ali Petrićeva ekipa nikakve crne slutnje nije dozvolila. Štaviše, mogla je da stigne i do potpunog preokreta.

Finiš prvog poluvremena doneo je najbolju šansu u dotadašnjem delu meča, kada je udarac Natha blokirao Jusef Atal i to telom, na gol-liniji. Bio je to nagoveštaj onoga što ćemo videti u drugom delu igre - još odvažniji Partizan koji brzinom i kontrama lomi rivala.

To je najbolje pokazao Fuseni Dijabate pogotkom u 60. minutu, kada je majstorski sve završio i "spakovao" loptu u gornji ugao gola Kaspera Šmajhela. A onda - delirijum u Humskoj i povećanje temperature na terenu- Partizan je zaigrao još brže i jače. Nastavilii su da pritiskju i zamalo da im se to isplati.

Rikardo Gomeš je imao najbolju šansu na meču kada je dobio povratan pas od Dijabatea na oko 11-12 metara, imao i taman dovoljno vremena da primi loptu, ali njegov udarac iz izgledne pozicije otišao je preko gola. Ispostavilo se da je to možda i presudan razlog zašto crno-beli nisu stigli do sva tri boda.

Posle dva kola, Partizan nema nijednu pobedu, ali ni poraz, pa će dvomeč protiv Kelna u oktobru dati važne odgovore na pitanje "mogu li crno-beli i ove godine da prezime u Evropi?" Ako budu igrali kao u većem delu meča protiv Nice, odgovor bi mogao da bude pozitivan...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
22:54

KRAJ! PARTIZAN - NICA 1:1!

Partizan je primio gol u drugom minutu meča, ali ponovo će imati za čime da žale iz ovog meča, pošto su po svemu prikazanom u drugom poluvremenu verovatno i zaslužili da stignu do sva tri boda protiv favorizovane Nice.

Fuseni Dijabate je sjajnim golom izjednačio na 1:1, dok je Rikardo Gomeš potom propustio najbolju šansu na meču, kada je sa 11 metara mogao da donese preokret iz vrlo izgledne pozicije.

22:39

72' - JOŠ OFANZIVNIJI PARTIZAN

Izlazi Hamidu Traore, a na terenu je ofanzivniji Samed Baždar. Mladi talenat će pokušati da bude "džoker" crno-belih-

22:31

70' - STRAŠAN PROMAŠAJ RIKARDA!

Fenomenalna kontra Partizana preko Dijabatea, doveo je Partizan u šesnaesterac rivala, odigrao povratan pas za Rikarda koji sa oko 11 metara iz izvanredne pozicije šutira preko prečke.

Kakva šteta, ovo je mogao da bude drugi gol crno-belih...

Izvor: MN Press

22:29

69' - PRVA IZMENA U PARTIZANU

Lutovac menja Patrika Andradea. Ovo znači da će Lutovac na desno krilo, dok će Fuseni Dijabate preći na levi bok.

22:29

68' - UROŠEVIĆ U ŠANSI!

Posle kornera je u nastavku akcije lopta opet stigla do Marka Živkovića, koji je lepo centrirao na drugu stativu, tamo je najviši Slobodan Urošević, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Izvor: RTS / Printscreen

22:26

65' - ZAMALO GOL ZA NICU!

Kakva šansa za Francuze, Diop je šutirao, tj. glavom lobovao Popović, lopta je pogodila stativu, ali je golman crno-belih uhvatio loptu pre nego što je ona mogla da pređe gol-liniju.

22:20

60' - GOOOOL, PARTIZAN ZA 1:1!

Fuseni Dijabate je strelac! Rikardo je predvodio napad, stigal je lopta do Francuza koji je zastao, a onda majstorski završio akciju!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

22:18

57' - KAKAV PROMAŠAJ LABORDA

Imao je samo Markovića i golmana Popovića ispred sebe, moglo je ovo lako da bude 2:0 za Nicu, ali je katastrofalno šutirao sa oko 12-13 metara.

22:15

54' - PEPE PREKO GOLA

Moglo je ovo da bude opasno, slobodan udarac je bio sa 17 metara za Nicu, ali Nikola Pepe šutira loše preko gola.

Prethodno je Hamidu Traore postao prvi igrač Partizana sa žutim kartonom zbog faula nad Tiramom, mada bi se reklo da je to prestroga odluka engleskog sudije.

22:06

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Nije bilo izmena u ovoj 15-minutnoj pauzi.

Izvor: MN Press

22:03

OVAKO JE PARTIZAN PRIMIO GOL

Partizan - Nica 0:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:50

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - PARTIZAN GUBI 0:1

Šteta, loš početak je ponovo koštao Partizan. Već u drugom minutu je Džo Brajan doveo Nicu u vođstvo, ali su crno-beli nakon toga bili borbeni. Napadali su i pokušavali da ugroze goste, posebno su bili opasni u poslednjih nekoliko minuta prvog dela igre, međutim, nisu uspeli da stignu do izjednačenja.

21:46

44' - NEVEROVATNO KAKO PARTIZAN NIJE DAO GOL!

Najbolja prilika za Partizan. Rikardo i Natho su kombinovali, potom Dijabate, posle čega Rikardo šutira i pogađa jednog igrača, a nakon odbitka, Natho šutira. Šmajhel je već bio matiran, ali Jusef Atal telom brani udarac na gol-liniji!

21:40

38' - MALO JE OPAO TEMPO

Sada nešto manje dešavanja. Do sada je Partizan imao svojih zanimljivih momenata i nešto bržih napada kada se otvarao prostor, ali nikada nije bilo konkretnijih prilika.

Ili bi uvek nedostajao završni pas ili bi nedovoljan broj igrača u napadu značio lako zaustavljanje crno-belih.

Izvor: MN Press

21:30

28' - DANTE OPASAN U SKOKU!

Centaršut posle kornera na drugu stativu Partizana, a tamo Dante skače iznad jednog defanzivca crno-belih i šutira glavom gol, ali siguran je Popović.

21:28

26' - SJAJNO BRANI POPOVIĆ!

Nica je bila u dobrom napadu, Labord je šutirao iskosa sa leve strane, ne baš laka pozicija, ali Aleksandar Popović dobro reaguje i nogama odbija udarac napadača Nice.

21:17

15' - ANDRADE, ALI LOŠE ŠUTIRA!

Centaršut sa desne strane od strane Živkovića stigao je na drugu stativu, ali iz teške pozicije Patrik Andrade nespretno pokušava levom nogom. Dosta je to bilo neprecizno.

Centralni vezista Partizana večeras igra na mestu levog krila, ne baš prirodnoj poziciji za njega.

21:14

12' - DVA KORNERA PARTIZANA

Bila su to i oba kornera na meču. Onaj prvi nije doneo opasnost, posle drugog je jedna odbijena lopta stigla do Hamidua Traorea koji snažno šutira, ali neprecizno.

21:08

6' - POKUŠAVA RIKARDO!

Otkako je Nica povela, Partizan pokušava da bude opasan i da agresivnije krene ka golu rivala. Nekoliko centaršuteva su igrači Nice lako izbacivali, a posle ovog poslednjeg, Rikardo Gomeš glavom šutira pored gola Šmajhela.

Izvor: MN Press

21:03

2' - GOL, NICA VEĆ VODI 1:0!

Kakav šok, u prvom napadu, Nica stiže do vođstva! Strelac je Džo Brajan, donedavno igrač Fulama. Jeftino i olako su crno-beli primili gol posle napada po Partizanovoj desnoj strani.

Izvor: MN Press

21:01

POČELA JE UTAKMICA!

Krećemo u Humskoj, da vidimo šta Partizan može protiv tima iz "liga petica" večeras!

21:01

MINUT ĆUTANJA

Minut ćutanja u čast smrti Kornelija Kovača, velikom umetniku i čoveku koji je komponovao jednu od najpoznatijih himni Partizana.

20:13

OVI IGRAČI POČINJU NA KLUPI

Partizan /rezerve/: Lukač, Ilić, Saničanin, Menig, Šehović, Baždar, Pavlović, Terzić, Vlahović, Jović, Petković, Lutovac.

Nica /rezerve/: Bulendi, Bulko, Sorensen, Rosario, Diop, Brahimi, Beka Beka, Lotomba, Bard, Mendi, Viti.

19:53

EVO I SASTAVA NICE

UEFA sa dosta kašnjenja objavljuje startnu postavu Nice, koja broji nekolikicinu zvučnih imena.

NICA: Šmajhel - Atal, Todibo, Dante, Brajan - Lemina, Tiram - Budaui, Pepe, Ilije - Labord.

19:33

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

Evo za kojih 11 igrača se odlučio Gordan Petrić!

PARTIZAN: Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Fejsa, Traore, Andrade -  Natho, Dijabate, Rikardo.

Dakle, iznenađenje je da su u timu trojica centralnih vezista, a crno-beli će ponovo morati bez Kvinsija Meniga usled njegove povrede.

18:05

Dobro došli u MONDO Live

Budite i večeras uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča Partizan - Nica u okviru drugog kola grupne faze Konferencijske lige.

Utakmica u Humskoj počinje u 21.00 časova.

Ukratko

  • PARTIZAN - NICA 1:1
  • Partizan je u prvom meču remiziramo 3:3 protiv Slovacka.
  • I Nica je igrala nerešeno, 1:1 protiv Kelna na svom terenu.
učitaj još +