JASNA PORUKA

TREBA DA TUGUJEMO ŠTO NISMO POBEDILI, TOLIKO SAM PONOSAN: Igrači Partizana žale posle Nice - "U Evropi nemate 15 šansi!"

Autor Nebojša Marković

Igor Vujačić i Slobodan Urošević su složni u oceni da je Partizan mogao protiv Nice da osvoji i sva tri boda.

Izvor: TV Arenasport screenshot

Fudbaleri Partizana odigrali su i drugi put nerešeno u drugom meču u Konferencijskoj ligi ove sezone, pošto su protiv Nice stigli do rezultata 1:1. U meču u kom su gosti iz Francuske poveli već u drugom minutu, crno-beli su uspeli da se izdignu i svojom partijom tokom ostatka utakmice pokažu da su bili bliži trijumfu.

Tako razmišljaju i štoper Partizana Igor Vujačić i kapiten ekipe Slobodan Urošević, koji su na kraju čak mogli i da žale što njihov tim nije uspeo da osvoji sva tri boda.

"Ne znam sad da li biste mi verovali ako bih rekao da sam ponosan na saigrače i da treba da tugujemo što nismo pobedili. Pokazali smo mušku i takmičarsku igru, sreća nije bila na našoj strani. Imali su i oni svoje stiuacije, ali nekako sve iz naših grešaka. Ostaje žal za tri boda. Početak meča nam je trenutno najveći problem. Treba da poradimo na tome i nadam se da će u narednom periodu sve ići na bolje svojim tokom", rekao je Vujačić za TV Arenasport.

Kapiten Urošević ističe da je Partizan dobroigrao i da je njegovu ekipu "presekao" rano primljeni gol.

"Stvarali smo šanse, nagrada je došla i imali smo još par izglednih situacija kad nismo postigli drugi gol. Falilo je to da budemo koncentrisaniji u nekim šansama, ovo je Evropa, nećemo imati 15 šansi već samo par. Večeras ih je možda i bilo dosta, ali moramo da ostanemo koncentrisani. Zadovoljni smo svakim segmentom igre osim rezultatom. Videli smo da možemo da se nosimo i zato žalimo za rezultatom. Oni dolaze iz vrlo dobre lige, znamo kakva je Francuska. Nije bilo na taj način razgovora u svlačionici kao u Češkoj, ali na poluvremenu smo pričali da nastavimo, videli smo da smo dobro igrali. Desio se taj prvi gol, namestila se tako situacija, odbila se lopta. Ali smo hteli da izađemo hrabro i nismo imali šta da izgubimo. Tako je i došla nagrada", rekao je Urošević.