POGLEDAJTE

PARTIZANOV MAJSTOR ZA EVROPU - FUSENI DIJABATE: Nova MAGIJA u Humskoj, Šmajhel je mogao samo da gleda! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Nova odlična partija Fusenija Dijabatea na evropskoj sceni krunisana je pogotkom, a ovaj protiv Nice bio je naročito lep.

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Fudbaleri Partizana remizirali su i u drugom kolu grupne faze Konferencijske lige, pošto su u Humskoj odigrali nerešeno 1:1 protiv Nice. Francuski tim je bio favorizovan pre susreta, ali tokom 90 minuta igre u Beogradu, ekipa Gordana Petrića bila je bliža trijumfu.

A u napadima Partizana na gol Nice prednjačio je ponovo sjajni Fuseni Dijabate, koji je majstorskim pogotkom doneo izjednačenje, za veliko slavlje navijača crno-belih.

Partizan je primio gol već u drugom minutu, ali nije poklekao. Kako je vreme odmicalo, domaći su igrali sve bolje, pretili sve češće, a na naplatu je sve stiglo u 60. minutu, kada je momak rođen u Francuskoj postigao svoj već treći gol u Konferencijskoj ligi ove sezone.

Urošević je ubacio loptu sa leve strane u sredinu, tamo ju je Rikardo ostavio za Natha, a iskusni Izraelac odmah prosledio na desni bok ka Dijabateu. Ovaj prihvata loptu, što se u prvi mah činilo kao nepotreban potez, ali potom je usledila prava majstorija.

Dijabate je šutirao jačom levom nogom u dalji gornji ugao gola Kaspera Šmajhela, a nekadašnji osvajač Lige šampiona sa ekipom Lestera mogao je samo da gleda kako lopta uspeva da zatrese mrežu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Partizan - Nica 1:1, gol Dijabatea
Izvor: YouTube/Arena sport TV