Blizu!

OVAKO JE RIKARDO PROMAŠIO PARTIZANOVU EVROPSKU POBEDU: Dijabate kao munja, Gomeš se namestio, ali... (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Sjajna šansa za Partizan nije pretvorena u gol, pa je crno-belima izmakla pobeda.

Izvor: MN Press

Partizan je u drugom kolu Konferencijske lige ostavio fantastičan učinak protiv Nice, ali je na stadionu u Humskoj osvojio samo bod - 1:1. Nakon gola Brajana već posle 80 sekundi igre, crno-belima nije bilo lako da igraju protiv favorizovanog francuskog tima, ali je četa Gordana Petrića uspela da se izdigne i pruži sjajnu partiju. Možda čak i vrednu sva tri boda...

A blizu je bilo! Samo da je Rikardo Gomeš, najbolji strelac u redovima Partizana, imao malo više koncentracije. Igrao se 70. minut meča kada je ubojiti napadač promašio Partizanovu najbolju priliku a pobedu. Kao meta je po levoj strani probio Fuseni Dijabate, a kada se Gomeš priključio napadu nekadašnji krilni fudbaler Lestera ga je uposlio i servirao mu odličnu priliku.

Rikardo Gomeš našao se u srcu kaznenog prostora sa loptom u nogama i čini se dovoljno prostora da se namesti za udarac. Bio je na oko 12 ili 13 metara udaljenosti, a defanzivci Nice poklonili su mu previše vremena da se pripremi za šut. Ipak, Gomeš je loptu poslao preko gola, gađajući gornji ugao i pokušavajući da izbegne fantastičnog Kaspera Šmajhela. Tako je najbolja prilika Partizana otišla u nepovrat, a crno-beli su morali da se zadovolje samo jednim postignutim golom i jednim osvojenim bodom.

Partizan - Nica, šansa Rikarda Gomeša
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Naravno, ekipa je posle meča bila utučena što nije uspela da osvoji ceo plen, dok je Gordan Petrić na kraju susreta istakao da je svojim fudbalerima rekao da treba samo da uživaju. Pogledajte detalje sa meča Partizana i Nice u Humskoj: