Fantastično!

MATIĆ JE ČUDO, ODIGRAO JE NESTVARAN MEČ ZA ROMU! Srbin razbio rivala u Ligi Evrope, zato je Murinjov omiljeni vojnik!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler Nemanja Matić fantastičnom partijom pomogao Romi da dođe do pobede u Ligi Evrope.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Rome savladali su Helsinki (3:0) u drugom kolu grupne faze Lige Evrope, a srpski fudbaler Nemanja Matić bio je impresivan u dresu rimskog kluba. Omiljeni vojnik Žozea Murinja odigrao je najbolju utakmicu od dolaska u Rim, pa su i specijalizovani fudbalski sajtovi u prvi plan isticali koliko je on bio važan za trijumf nad ekipom iz Finske.

Nekadašnji igrač Čelsija i Mančester junajteda - u kojima je takođe radio sa Murinjom - bio je prosto nezaustavljiv na terenu. On je meč završio kao igrač koji je imao najviše dodira sa loptom, najviše dodavanja, najviše dodavanja u poslednjoj trećini terena, najviše oduetih lopti i najviše stvorenih šansi! Iako u ovom timu Rome nije njegova dužnost da bude blizu protivničkog gola i stvara prilike saigračima, Matić je i to radio.

Takva igra sprskog fudbalera pomogla je Rimljanima da se izdignu iz problema i nakon poraza od Ludogoreca u prvom kolu pronađu put do pobede. Pomoglo je i što je Helsinki već u 14. minutu ostao sa igračem manje nakon direktnog crvenog kartona za Tenha, a to su u nastavku meča kaznili Dibala, Pelegrini i Beloti