SAOPŠTENJE

JSD PARTIZAN PODNELO KRIVIČNE PRIJAVE: Novo saopštenje iz Humske, crno-beli se obratili Tužilaštvu

Autor Nebojša Marković

Posle novonastalih sukoba u JSD Partizan po pitanju izbora predsednika društva, stiglo je novo saopštenje iz Humske.

Izvor: MN Press

Nastavlja se tenzija zbog sukoba u JSD Partizan. Protekla sedmica donela je dosta bure - posle sednice skupštine u Humskoj u ponedeljak, Agencija za privredne registre u utorak je zvanično upisala Ostoju Mijailovića kao zastupnika sportskog društva.

Zbog toga su se u sredu oglasili i APR sa saopštenjem da je Mijailović novi predsednik JSD Partizan, kao i samo sportsko društvo, koje je najavilo krivične prijave, smatrajući da je Milorad Vučelić tom prilikom bio oštećen. I sada su to obećanje i ispunili.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan izdalo je saopštenje povodom krivičnih prijava koje su u petak podneli, nakon burnih dešavanja prilikom sednice skupštine u Humskoj.

"JSD Partizan obaveštava javnost da je danas podneta krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv sledećih lica: Lučić Milana, direktora Agencije za privredne registre, zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja; Čulić Nives, ovlašćenog lica u Agenciji za privredne registre, zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja; Ostoje Mijailovića, zbog izvršenja krivičnog dela falsifikovanje isprave; Novaka Nedića, generalnog sekretara u Vladi Republike Srbije, zbog izvršenja kričnog dela trgovina uticajem; Nemanje Ilića, zbog izvršenja krivičnog dela falsifikovanje isprave i protiv N.N. lica zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog dela prinude", stoji u saopštenju.

U sredu su i bile najavljene prijave protiv pomenutih lica, a evo šta su tom prilikom iz JSD Partizan poručili u saopštenju.

"Biće podneta i tužba za poništaj rešenja Agencije za privredne registre nadležnom sudu, kao i žalba na rešenje Agencije za privredne registre, o kojoj će odlučivati ministar nadležan za sport i omladinu. Kako Skupština Društva broji 24 Kluba, a na gotovo sve delegate je vršen pritisak zastrašivanjem i ucenama, nadležni državni organi će morati da ispitaju sve okolnosti i saslušaju sve svedoke koji su učestvovali u ovom izbornom procesu", bila je tada poruka iz Humske.

Ostaje da vidimo hoće li zamršena borba za mesto predsednika JSD Partizan doneti nove zaplete i u narednim danima.