UZEO BROJ 33!

NIKADA NISAM PREGOVARAO SA PARTIZANOM: "Mićko" se vratio u Zvezdu posle 9 godina i otkrio šta bi da ISPRAVI na Marakani!

Autor Nebojša Marković

Srđan Mijailović je istakao da je presrećan zbog povratka u Ljutice Bogdana, dok Mitar Mrkela veruje da će vezista odmah poboljšati ekipu Miloša Milojevića.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je u smiraj prelaznog roka dovela i poslednje letnje pojačanje - u Ljutice Bogdana se vratio Srđan Mijailović! Vezista koji je ponikao u redovima crveno-belih, posle dve godine u Čukaričkom, uspeo je da obezbedi transfer u redove prvaka Srbije, iz kojeg je odsustvovao devet godina.

Zvezda je tako pojačala konkurenciju na sredini terena domaćim i iskusnim igračem, a i Mijailović - koji se ranije dovodio u vezu s Partizanom - bio je presrećan što je ponovo na poznatoj adresi.

"Posle devet godina sam se vratio u Zvezdu, u svoju kuću, presrećan sam zbog toga. Drago mi je što se sve prošli put završilo dobro po Zvezdu, da je klub dobio obeštećenje kada sam prelazio u Kajzeri i bila bi greška da je bilo drugačije. Da razjasnim i da nikada nisam pregovarao sa 'večitim' rivalom, te da su oni samo kontaktirali moj bivši klub Čukarički, ali da je na tome sve ostalo. Nadam se da ću u ovom mandatu osvojiti titulu sa Zvezdom, to mi je najveća želja", počeo je Mijailović.

Upoznat je popularni Mićko sa obavezama i zahtevima koji ga čekaju.

"Imam pozitivnu tremu pred prvi trening sa novim saigračima i nadam se da će to sve proći kako treba. Poznajem ekipu, znam dosta igrača, a možda bih izdvojio Rodića i Srnića sa kojim sam prošao Zvezdinu školu, kao one s kojima sam najbolji. Fizički sam spreman i kada trener odluči da igram, biću tu da pružim maksimum. Nadam se da će moje iskustvo značiti i da ću pomoći ekipi, zbog toga sam tu. Želja mi je da osvojim što više trofeja, jer iz prvog mandata imam samo jedan Kup Srbije. Sada hoću to da ispravim."

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Mijailović je bio uz Zvezdu prethodnih devet godina kao navijač, ali sada je ponovo tu u svojstvu fudbalera.

"Mnogi zovu, čestitaju, drago im je što sam se vratio u Zvezdu. Znaju i oni da sam i po odlasku iz kluba uvek pratio Zvezdu i nervirao se kada su loši rezultati. Nadam se da će sada biti bolje i da se nećemo nervirati i da ću opravdati njihova očekivanja i podršku", podvukao je Mijailović koji je zadužio dres sa brojem 33.

Dobrodošlicu Mijailoviću na povratku u Zvezdu poželeo je i sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela, koji je istakao da veruje da će vezista biti instant pojačanje.

"Ovo je drugi put da potpisujem ugovor sa Srđanom Mijailovićem, jer sam ga kao četrnaestogodišnjaka doveo u Omladinsku školu Crvene zvezde. Reč je o domaćem igraču koji će pojačati konkurenciju na poziciji defanzivnog veznog fudbalera. Želja je trenera Miloša Milojevića, a s obzirom na to da poznaje domaće takmičenje i Zvezdu i da je dete ovog kluba u startu zna šta su njegovi zadaci. On je neko ko odmah može da uskoči i pomogne ekipi, jer se radi o fudbaleru izuzetnih fizičkih predispozicija i moralno-voljnih karakteristika i siguran sam da će biti pojačanje za naš tim. U takmičarskoj je formi, i to je još jedan razlog zbog kog smo želeli da ga dovedemo. Stava smo da može odmah da doprinese igri i kvalitetu tima", rekao je Mrkela.

Srđan Mijailović je rođen 10. novembra 1993. godine u Požegi, odakle je kao četrnaestogodišnjak stigao u Zvezdinu omladinsku školu. Nakon što je prošao sve mlađe selekcije, pod komandom Roberta Prosinečkog je debitovao za prvi tim 5. marta 2011. godine u meču protiv Smedereva. Ubrzo je postao standardan prvotimac i u prvom mandatu u crveno-belom dresu odigrao 69 utakmica. Inostranu karijeru je gradio u Kajzerisporu (102 utakmice i četiri gola), a potom zaigrao i za Krila Sovjetov (72 utakmice i četiri gola). U srpski fudbal se vratio tokom 2020. godine i potpisao za Čukarički, za koji je odigrao 67 utakmica i postigao dva gola, posle čega se vratio u svoju Crvenu zvezdu.