Jedva čekamo

PITAJU DA LI SE SPREMAMO ZA SVETSKO PRVENSTVO, VIDIM DA JE EUFORIJA: Piksi svima odgovara isto - OBEĆAVAM samo jedno!

Autor Mladen Šolak

Dragan Stojković Piksi svestan je velikih očekivanja uoči priprema za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar. I on jedva čeka da otputuje na Mundijal!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Svečana akademija povodom trideset godina postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske održana je u petak u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, a jedan od gostiju bio je i selektor Dragan Stojković Piksi. Dva meseca pred prvi meč na Mundijalu (24. novembra), a nekoliko dana pred okupljanje ekipe za utakmice Lige nacije protiv Švedske i Norveške, selektor je nakon objavljivanja poslednjeg spiska uoči Svetskog prvenstva rekao su u ovom trenutku prioritet samo predstojeća dva meča.

"Pred nama su još dve utakmice u Ligi nacija i moramo da budemo fokusirani na ono što nas očekuje, a onda će biti vremena da se govori o Kataru i tom Svetskom prvenstvu. U svakom slučaju, pred nama je veliki događaj, veliki izazov, ali verujem da će reprezentacija Srbije biti potpuno spremna za izazove koji je očekuju i to je ono najvažnije", rekao je on.

Piksi nije bežao od toga da postoji vera u dobar rezultat na Mundijalu, gde će Srbija u grupi igrati protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske (tim redosledom). "Verujem da postoji nešto što nas vodi i što vam određuje put. Da biste sve to zaslužili, morate da budete pošteni u tom radu i da budete, jednostavno, čiste savesti. Kao što su kvalifikacije prošle besprekorno, očekujem da tako bude i u budućem periodu. Izazovi su uvek nešto što nas tera, nešto što predstavlja problem koji treba rešiti, a svaki problem je rešiv. Mi treba samo da pronađemo ključ da taj problem rešimo. Život bez izazova nije život, jedva čekamo to Svetsko prvenstvo i da istrčimo na teren", poručio je srpski selektor.

Stojković je otkrio i kakva mu pitanja postavljaju na ulici: "Ljudi me ovih dana sreću i pitaju da li su počele pripreme za Svetsko prvenstvo. Vidim da je euforija već već uveliko prisutna, iako je do Katara ostalo još dosta vremena. Ono što sa svoje strane mogu da obećam, reprezentacija Srbije će spremno dočekati utakmice protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske i daće svoj maksimum da obraduje naciju. U našem rečniku ne postoji reč ‘predaja’, budite u to sigurni"

Piksi je zahvalio svima u Banjaluci i rekao da se u tom gradu uvek oseća kao da se vraća kući. "Ovo je samo jedno zagrevanje, jedan početak pred ono što se očekuje. To je naporan rad, da se u budućem periodu stvore još bolji uslovi za napredak svih segmenata. Želim Fudbalskom savez Republike Srpske svim srcem da nastavi sa uspešnim radom u tom budućem periodu. Prelepo je biti ovde, prelepo je biti deo ove ceremonije, jednog prelepog skupa, pogotovo kad ste među svojim ljudima, među ljudima koji vas vole, poštuju i podržavaju, upućuju podršku svakog dana. Dolazak u Banjaluku uvek osećam kao povratak kući", rekao je Stojković.