INTERESANTNO

PETRIĆ OTKRIO TAJNI PLAN - REKAO SAM IM DA SEDNU NA KLUPU! Trener Partizana iskoristio trik: Neki se smeju, ali...

Autor Nemanja Stanojčić

Trener Partizana Gordan Petrić imao je jedan zanimljiv trik za meč sa Nicom.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Od dolaska Gordana Petrića na klupu, Partizan igra sve bolje. Vidi se pomak u redovima crno-belih. Protiv Nice je remizirao (1:1), ali je imao više šansi za sva tri boda. Nema previše vremena za žal zbog propuštenog, već se sprema za naredni meč.

Sledi povratak superligaškim obavezama i duel sa Radnikom u Surdulici (nedelja 19 časova). Uloga favorita je na strani beogradskog tima, mada to mora da se dokaže na terenu. Svestan je toga i strateg ekipe. Prema njegovim rečima bilo bi lepo da se ponovi partija kao protiv francuskog kluba.

"Navijači su zapamtili partiju ovih momaka od četvrtka i sada isto očekuju, žele da se to non-stop ponavlja. Voleo bih da budemo mirniji na lopti i malo hrabriji, da je tako bilo, mislim da bismo pobedili. Upamtila je to publika, ali i ja i voleo bih da se tako nastavi. Videćemo hoćemo li uspeti tako nešto da ponovimo", rekao je Petrić.

Otkrio je i jednu zanimljivost. Kvinsi Menig i Andrija Pavlović bili su na klupi za meč sa Nicom iako nisu bili spremni, znalo se da neće moći da uđu u igru. Ipak, Gordan je imao interesantnu ideju. "Menig ni Pavlović nisu bili spremni, rekao sam im da sede na klupi i da malo plašimo Nicu. Možda nekome izgleda smešno, ali sam to stvarno njima rekao. Da sam ih izveo i na zagrevanje, možda bi pomislili 'evo ove dvojice, oni će da reše meč'. Kvinsi je spreman za Surdulicu, samo je problem da li taj teren može da mu pogorša situaciju."

Imao je samo reči hvale na račun rivala. "Imamo put od četiri sata, nadam se da su se igrači odmorili, palo je i dosta kiše, pa će teren biti spreman za igru, ali su igrači spremni i verujem da će znati da odgovore. Sledi pauza od dve nedelje. Treba da nastavimo niz, nema opravdanja, fudbaleri treba da se dokazuju, ako se ne vratimo sa pobedom, onda je to povratka na početak, što bi bila katastrofa za nas. Dole je uvek teško, teren je uži, biće podloga drugačija. Zato se nadam da će narednih godina više pažnje da se posveti sređivanju terena. Što se rezultata tiče, očekujem tri boda", zaključio je Petrić.