GOTOVO

SRBIJA "UKRALA" REPREZENTATIVCA NEMAČKE! Piksi potvrdio - IGRAĆE ZA NAS, nije bilo dileme!

Autor Milutin Vujičić

Dragan Stojković Piksi potvrdio je da će Lazar Samardžić ubuduće igrati za Srbiju.

Izvor: Profimedia/MN Press

Dragan Stojković je za prestojeće obaveze reprezentacije Srbije u Ligi nacija protiv Švedske i Norveške pozvao dvojicu debitanata, a na današnjoj konferenciji za medije otkrio je da je trebalo da budu i trojica. Osim poziva Srđanu Babiću i Stefanu Mitroviću, Piksi je razgovarao i sa mladim reprezentativcem Nemačke Lazarom Samardžićem iz Udinezea, a na kraju je dogovoreno da igra za "orlove", međutim ne odmah.

Piksi je potvrdio da je Samardžić, koji igra odlično u Seriji A ove sezone, odlučio da promeni sportsko državljanstvo i ubuduće nastupa za Srbiju, iako je bilo najava da će izabrati seniorsku reprezentaciju Nemačke.

"Bio sam u Milanu da bih gledao Samardžića, a ne Krunića. Imali smo jedan telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio koje su mi namere i želje, primetio sam da nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju naravno da je opredeljen da igra za Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu, a to je mart - ako nastavi da igra dobro - to je da debituje za Srbiju i bude na spisku. To je nešto sa naše strane što je trebalo da uradimo i na njima je da odaberu stranu. Tu nema nikakve dileme oko njega", rekao je Dragan Stojković.

Selektor reprezentacije Srbije prokomentarisao je i kvalitete "desetke" mlade reprezentacije Nemačke i Udinezea, dodavši da ne sme da se nastavi praksa da "gubimo" igrače srpskog porekla koji su birali druge državne timove.

"Lazar poseduje potencijal. On poseduje te kvalitete, ima izvanrednu levu nogu i pregled igre. Primetio sam, ne samo u ovoj poslednjoj utakmici, već i duži period, da zaslužuje pažnju. On voli da ima posed lopte, ofanzivan je igrač. On je tek na početku karijere. Poseduje talenat. Nema tu neke velike filozofije i ne treba praviti neke naslove i šta ja znam. Važno je da su opredeljeni da igraju za Srbiju i treba misliti na budućnost. Pokazivalo se da smo u prošlosti ostajali bez nekih igrača. Verovatno smo bili nemarni, da ne pominjem imena. Ali to je sve život. Ne želim da pravim neke greške u startu, a da imamo sve na dlanu. Na meni je da uputim poziv, da u nekoj proceni pokažem da nam je stalo. A na njima je da odluče."

Podsetimo, Lazar Samardžić igra na poziciji ofanzivnog veznog, a ponikao je u mlađim kategorijama Herte gde je bio kapiten. Potom je prešao u Lajpcig gde se nije snašao, da bi od prethodnog leta postao član Udinezea. Ove sezone počeo je sve redovnije da igra i na sedam mečeva postigao je dva gola.

Prethodnih dana je izazvao veliku pažnju porukom da se "više oseća kao Nemac nego kao Srbin", ali videćemo da li su italijanski mediji na pravi način preneli njegove reči.