HIT

TO BATISTUTA KAŽE O MENI? MORA DA STE GA NAPILI! Piksi nasmejao novinare - "Ja se i ne sećam kako sam igrao"

Autor Milutin Vujičić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković bio je raspoložen uoči mečeva sa Norveškom i Švedskom.

Izvor: MN Press

Legendarni argentinski napadač Gabrijel Batistuta nedavno je bio gost Beograda, a u razgovoru sa novinarima posebno pohvalno govorio je o selektoru naše reprezentacije Draganu Stojkoviću. Dobro se seća Piksija iz igračkih dana, pa ga je uporedio sa Maradonom i Krojfom, a kada su selektoru prepričane ovako lepe reči - i njemu se "nasmešio brk".

"Mora da ste ga napili... Bilo je preko dana? Pa da je uveče, pa i da posumnjam, ali ako je rekao preko dana... To je igrač o kome ne treba previše pričati. Golgeter koji je plenio u to doba. Samo njegovo ime govori puno toga. Ako je to rekao - meni ostaje samo da mu se zahvalim na lepim rečima, mada je moja fudbalska karijera prestala pre dvadeset godina i više se i ne sećam kako sam igrao", našalio se selektor reprezentacije Srbije.

Ipak, prihvatio je pohvalne reči velikog fudbalera kakav je Batistuta, podsetivši da je njemu najvažnije bilo da ostavi sve što ima na terenu, dok je drugima ostavljao da procene kakav je bio.

"Lepo je čuti kada vas ljuti hvale, kad vas kritikuju - i nije prijatno. Ako biram da li će da me hvale ili kriitkuju, biram prvo. Snažne reči, iako mislim da nisam bio u tom rangu, to su vanserijski igrači, ali prihvatam da je to tačno iako ne mislim da sam bio nešto posebno. Trudio sam se da se borim za tim i reprezentaciju, da izgaram na terenu, to je jedino validno. Ko će kako da procenjuje, to je na njemu. U svakom slučaju vrlo snažne reči od nekoga ko se zove Gabrijel Batistuta", zaključio je Stojković tokom obraćanja u kome je fokus bio na nastupu u Ligi nacija.

Takođe, selektor Srbije je potvrdio da će Lazar Samardžić ubuduće predstavljati našu zemlju, pošto je prihvatio poziv "orlova" i tako definitivno odbacio šansu da nastupa za Nemačku u budućnosti.