REKORD?

SRPSKI TRENER ZA TRI MESECA RADIO U TRI KLUBA SUPERLIGE: Iz jednog "pobegao", a u druga dva ekspresno dobio otkaz!?

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Linta je ove sezone na deset mečeva u Superligi ostvario jednu pobedu i dobio dva otkaza.

Izvor: MN Press

Srpski trener Aleksandar Linta verovatno je oborio rekord u srpskom fudbalu pošto je uoči prve reprezentativne pauze dobio drugi otkaz u sezoni. Novosadska Mladost je potvrdila da se rastala sa Lintom nakon što nije uspeo da "trgne" ekipu u avgustu i septembru, pa je tako mladi strateg potrajao samo osam mečeva na njihovoj klupi. Presudio je ubedljiv poraz protiv Radničkog u Kruševcu (3:0), a preko vikenda sazrela je ideja da tokom pauze tim preuzme novi trener.

"Posle poraza u Kragujevcu od Radničkog 1923, došlo je do prekida saradnje sa Lintom i njegovim stručnim štabom. Želimo im puno sreće i uspeha u budućnosti", navodi se u saopštenju novosadskog tima koji će potražiti trećeg šefa struke ove sezone, pošto su prethodno smenili Branka Žigića.

Lintin slučaj je neverovatan i za srpski fudbal pošto se ispostavlja da je u prethodna tri meseca radio u čak tri kluba Superlige, što teško da je uspelo ijednom od njegovih kolega.

On je prethodnu sezonu završio u Voždovcu i sa ovim klubom je trebalo da pođe na pripreme, ali je dan uoči okupljanja podneo ostavku. Razlog je to što se dogovorio sa Radnikom iz Surdulice, međutim na jugu se nije dugo zadržao. Već posle drugog kola dobio je otkaz u ovom klubu, a nije dugo bio bez posla pošto je stigao poziv iz Novog Sada.

Podsetimo, Aleksandar Linta je dugo bio pomoćnik u stručnom štabu Ilije Stolice, a potom je samostalno preuzeo ljubljansku Olimpiju. Pored pomenutih klubova, vodio je još Radnički Kragujevac i Srbiju do 18 godina.