Fudbal

SA DEJANOM STANKOVIĆEM DOLAZE I NOVE GAZDE KLUBA?! Katarski milioni su blizu Sampdorije - ponuda je na stolu!

Autor Mladen Šolak

Počeli su pregovori o kupovini kluba koji želi Dejana Stankovića za trenera.

Izvor: MN Press

Dok se nagađa da će Dejan Stanković postati novi trener Sampdorije, u Italiji je najavljeno i da bi novi vlasnik kluba mogao da postane Halid Faleh Al-Thani, član katarske vladajuće porodice. On je navodno "spreman da kupi klub" koji prolazi kroz velike probleme na startu sezone, zbog kojih je i očekivana smena trenera Marka Đampaolija.

Prema navodima novinske agencije "ANSA", postoji potvrda da su u toku pregovori o dolasku novih vlasnika nekadašnjeg šampiona Italije i vicešampiona Evrope iz 1992. godine. Navodno su u čitav proces uključeni i bivši fudbaler Ivano Boneti i filmski producent Frančesko Di Silvio. Sa druge strane, iako je u pitanju katarska vladajuća porodica, objašnjeno je da ipak nije ista porodična "grana" koja je vlasnik Pari Sen Žermena.

Di Silvio, filmski producent, dao je novinskoj agenciji na uvid pismo potvrde, kojim je ozvaničeno da postoji "snažan interes" te grupe da kupi Sampdoriju. Taj klub se muči od kada je bivši predsednik Masimo Ferero predao vlasništvo nakon hapšenja zbog optužbi da je vršio finansijske malverzacije. Posrnuli italijanski velikan, koji je 1991. bio prvak Serije A, a 1990. osvajač Kupa pobednika kupova, sve pod vođstvom srpske legende Vujadina Boškova, definitivno se nalazi na velikoj prekretnici. Da li će Sampdoriju u novu stranicu istorije povesti upravo Stanković, nekoliko nedelja posle rastanka sa Crvenom zvezdom?

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt