PROZIVKA

MAKSIMIR JE SRAMOTA OD STADIONA! Predsednik UEFA došao na Hvar, pa udario po Hrvatima: Čudo je kako imate rezultate!

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksandar Čeferin ostao je u šoku kada je video stadion zagrebačkog Dinama.

Izvor: MN Press/Profimedia

Došao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin u Hrvatsku, tamo je bio na Sportskim igrama mladih u Splitu, pa je ujedno obišao i neke druge gradove i stadione. Stigao je na Hvar, a onda je "opleo" po tamošnjim klubovima, tačnije po najpoznatijem - zagrebačkom Dinamu. Ostao je u šoku kada je video kako loše izgleda stadion.

Rekao je to javno, pred novinarima i pred prvim čovekom FS Hrvatske Marijanom Kustićem. Želeo je da svi to čuju i da probaju da počnu više da ulažu u infrastrukturu. Dinamo igra u Ligi šampiona, nalazi se u grupi sa Milanom, Salcburgom i Čelsijem, nedavno je srušio engleskog velikana, a Čeferin ističe da neke stvari moraju da se poprave što pre.

"Stadion Maksimir je sramotan, posebno kada je jedna tribina zatvorena. Čudo je kakve rezultate imate sa takvim stadionom. Mi, iz UEFA, dajemo svim fudbalskim savezima novac za infrastrukturu. Primera radi u Sloveniji je 80 odsto sredstava za stadione došlo od nas. Imamo sredstva, ali Vlade, Savezi i lokalne zajednice moraju da daju doprinos", poručio je Čeferin, a prenose hrvatski mediji.

Za razliku od Zagreba, u Osijeku se gradi jedan od najmodernijih stadiona. Radovi bi mogli da budu završeni već krajem godine i napravljeni su veliki planovi. Ideja je pretvorena u delo, doduše ne u potpnosti, pošto su na kraju ipak odlučili da odustanu od đakuzija i saune za VIP goste.