Au!

NADAM SE DA ĆU IGRATI ZA NEMAČKU! Piksi ga najavio u Srbiji, a Lazar opet ŠOKIRAO IZJAVOM - sedi na dve stolice?

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler ima još vremena da donese odluku o reprezentaciji, ali izgleda da mu nacionalni tim Srbije trenutno nije prioritet.

Izvor: Profimedia/MN Press

Glavna tema u srpskom fudbalu prethodnih dana - Lazar Samardžić. Ofanzivnog veznog fudbalera Udinezea koji ima srpske korene Dragan Stojković Piksi najavio je kao budućeg reprezentativca, ali se mladi fudbaler za sada distancira od toga. Nakon što je rekao da se više oseća kao Nemac, Samardžić je nemačkim medijima govorio i o pozivu koji čeka iz Nemačke.

Ofanzivac koji je u kariejri nastupao za Hertu i RB Lajpcig želeo bi da se naredne godine nađe na Evropskom prvenstvu igrača do 21 godine, u dresu nemačke reprezentacije. Nedavno je izjavio kako se nada da bi mogao da dobije "desetku" na nemačkom dresu, a sada je pokazao da bi voleo da bude deo tima narednog leta, iako ga Piksi u martu čeka u Srbiji.

"Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Nemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubedljiv, pa sam dobio poziv za sledeće okupljanje U21 selekcije gde sam usled povreda dobio priliku", rekao je Samardžić u intervjuu za "Spox".

Mladi fudbaler Udinezea prethodnih dana bio je glavna meta srpskih medija. O njemu se mnogo pričalo na konferenciji Dragana Stojkovića pred mečeve u septembru, iako nije dobio poziv u seniorsku selekciju Srbije. Po svemu sudeći, taj poziv u ovom trenutku ne bi bio prioritet za Samardžića.

"Nisam se previše zamarao time. Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Nemačke. Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin", dodao je nemački fudbaler srpskog porekla.

Podsećamo, otac Lazara Samardžića je iz Republike Srpske, a u Berlinu je uključen u rad jedinog srpskog fudbalskog kluba u gradu. Lazar je 2002. godine rođen baš u Berlinu, a tokom mlađih kategorija bio je najbolji igrač i kapiten Hertinih selekcija. Ovako izgleda Lazarova devojka: