Odmah na teren!

ZVEZDA I PARTIZAN IGRAJU TOKOM PAUZE: Cela Evropa odmara, večiti počinju TREĆE takmičenje u sezoni!

Autor Dušan Ninković

Velike promene u terminima za prvo kolo Kupa Srbije.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Iako se činilo da će nakon poslednjeg prvenstvenog meča igrači dva najveća beogradska kluba dobiti nekoliko slobodnih dana, to se neće desiti zbog Kupa Srbije! Crvena zvezda i Partizan igraće u prvoj rundi masovnijeg takmičenja dok je većina timova na pauzi zbog obaveza koje imaju reprezentacije širom Evrope.

Podsećamo, Srbija će u septembarskom prozoru igrati dva meča u Ligi nacija, a zanimljivo je da će tu pauzu večiti rivali iskoristiti da odmere snage sa timovima iz Prve lige Srbije. Zvanično je, Partizan će 28. septembra od 15 časova gostovati Radničkom u Sremskoj Mitrovici, dok će sutradan od 16 časova Crvena zvezda igrati protiv Mačve u Šapcu.

Najveći srpski klubovi zatražili su promenu terminu kako bi kasnije u toku jesenjeg del sezone mogli da nadoknade odložene utakmice u prvenstvu. Crvena zvezda i Partizan su, tokom kvalifikacija u Evropi, odložili po dva meča Superlige, a jednu od te dve utakmice nadoknadiće 19. oktobra. U tom terminu će se igrati svi ostali mečevi prvog kola Kupa Srbije, sem mečeva Inđije i Napretka koji je zakazan za 12. oktobar i Grafičara i Vojvodine koji će poslednji na teren - 1. novembra.