Ogromna promena!

UEFA SPREMILA ŠOK PROMENU - UBACUJU AMERIČKI TIM: Format se potpuno menja, a MLS ekipa igra za evropski trofej?!

Autor Dušan Ninković

Za sada je sve na nivou ideje, ali uskoro bi situacija mogla da bude potpuno drugačija!

Izvor: Profimedia

UEFA ima novi plan i on se verovatno neće svideti fudbalskim navijačima koji su tradicionalisti. Nakon što su stigle najave da bi mečevi Lige šampiona mogli da se igraju na više kontinenata, a da SAD žele da organizuju finale nekog od narednih takmičenja, evropski fudbal bi uskoro mogao da doživi još jednu promenu.

Pojavile su se sinoć nove informacije oko "redizajna" evropskih kupova, konkretno Superkupa, koji bi se ubuduće igrao - turnirski!  Prema navodima pojedinih britanskih medija, evropska kuća fudbala razmatra da se za trofej Superkupa Evrope umesto dosadašnja dva tima, osvajača Lige šampiona i Lige Evrope, bori duplo više. Za titulu bi igrali osvajači sva tri takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske federacije (Liga šampiona, Liga Evrope i Konferencijska liga), te branilac titule u MLS ligi!

Ističe se da je UEFA razmatrala više opcija kada je reč o državama koje bi organizovale jedan ovakav turnir, ali da je na kraju izbor pao na Sjedinjene Američke Države kao "mesto gde evropski fudbal najviše može dodatno da se razvije".

Evropska kuća fudbala za sada se nije zvanično oglašavala po ovom pitanju, ali veruje se da hoće do kraja sedmice, s obzirom na to da je za četvrtak i petak u Istanbulu zakazana sednica Generalne skupštine.