Tu je!

BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE NE BRINE PUTINOVA MOBILIZACIJA: Rusija jača vojsku za front, on ostaje u Moskvi!

Autor Dušan Ninković

Francuski fudbaler koji zbog supruge ima i ruski pasoš spreman je da nastavi sa obavezama u klubu dokle god se Premijer liga ne prekine.

Izvor: MN Press

Rusija je rešila da sprovede delimičnu mobilizaciju kako bi pojačala svoje snage za rat u Ukrajini, a to za sada ne brine previše nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde. Iskusni fudbaler Damijen le Talek ostaje u zemlji u kojoj je već nastupao pre nekoliko godina i nastavlja sa obavezama u Torpedu iz Moskve, klubu koji je pojačao tokom nedavno završenog prelaznog roka.

Iako se sada pominje egzodus inostranih fudbalera, agent Adrijan Aliaj tvrdi da njegov klijent neće napraviti takav potez i da će Rusiju napustiti samo ako bude morao! "Le Talek neće napustiti Rusiju! On će to učiniti samo ako se donese odluka o suspenziji Premijer lige Rusije i ako stranci budu morali da napuste zemlju", rekao je ruskim medijima agent fudbalera. Pogledajte neke od detalja iz Damijenove karijere u Beogradu:

Podsećamo, Damijen le Talek stigao je u Crvenu zvezdu tokom januara 2016. godine i potpisao je ugovor na dve i po sezone. Pod komandom Miodraga božovića napravio je dobar tandem u veznom redu sa Mičelom Donaldom, da bi se kasnije preselio u poslednju liniju i kod Vladana Milojevića najbolje igrao na mestu štopera.

U bogatoj karijeri Damijen je igrao za Ren, Borusiju iz Dortmunda, Nant, ukrajinsku Hoverlu, rusku Mordoviju, Crvenu zvezdu, Monpelje i AEK. On pre nekoliko nedelja ponovo je u ruskom fudbalu, a i njegov privatan život vezan je za Rusiju. Supruga francuskog fudbalera je Ruskinja, a i on sam je dobio pasoš te zemlje, pa se pominjalo i njegovo igranje za reprezentaciju. Tokom ranijeg perioda karijere bio je francuski reprezentativac samo u mlađim kategorijama, za koje je odigrao 15 mečeva.