SVE ZBOG NJEGA

RASPAD SISTEMA U ŠPANIJI - ZVEZDE NEĆE DA IGRAJU: Pola reprezentacije odbija nastupe, traže HITNU smenu selektora!

Autor Nebojša Marković

Neverovatna situacija u Španiji, gde tamošnja čak 15 fudbalerki ženske seniorske selekcije ne želi da nastupa za nacionalni tim zbog jednog čoveka.

Izvor: Profimedia

Španski fudbalski savez našao se u velikom problemu. Čak 15 fudbalerki koje čine nacionalni tim odbilo je da nastupa za reprezentaciju dok god je na poziciji selektora Horhe Vilda sa njegovim pomoćnicima.

Ova vest uzburkala je sve u Španiji, nakon što zvezde selekcije traže njegovu smenu, a FS Španije je odlučio da stane na stranu selektora!

Među igračicama koje odbijaju da igraju za Španije nema Aleksije Puteljas, dobitnice Zlatne lopte i najbolje fudbalerke sveta, ali su u štrajku njene saigračice, kao i članice Real Madrida. One su u poruci istakle da je njihovo emocionalno stanje, ali i njihovo zdravlje, narušeno i da neće igrati dok ne dođe do smene.

"Savez neće dopustiti da igračice dovode u pitanje selektora i njegovo osoblje. Situacija je postala pitanje digniteta. O reprezentaciji se ne pregovara. Igračice koje su se povukle će se vratiti u reprezentaciju tek kad priznaju grešku i zatraže oproštaj. Ovo je situacija bez presedana u fudbalu u Španiji i svetu", glasila je jasna poruka španskog saveza.

Ipak, ne postoje detalji konkretnih razloga zbog čega je ča 15 reprezentativki Španije odlučilo da bojkotuje nacionalni tim zbog Vilde.