au!

TUHEL DOBIO OTKAZ U ČELSIJU, A SAD IMA JOŠ VEĆI PROBLEM: Pravilo može da mu uništi karijeru dok čeka nove ponude!

Autor Dušan Ninković

Situacija još nije dramatična, ali... Nemcu polako ističe vreme!

Izvor: MN Press

Tomas Tuhel odveo je igrače Čelsija do titule u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i FIFA Svetskom prvenstvu, ali stare zasluge nisu bile dovoljne da zadrži posao na startu ove sezone. Londonski klub beležio je promenljive partije i rezultate u prvih šest kola Premijer lige (3-1-2), a "kap koja je prelila čašu" bio je neuspeh (1:0) na gostovanju zagrebačkom Dinamu na otvaranju takmičenja u Ligi šampiona.

Novo rukodostvo kluba na čelu sa Todom Bolijem odlučilo je da se zahvali Tuhelu na saradnji i na njegovo mesto postavi dotadašnjeg stratega Brajtona Grejema Potera, a engleski mediji navode da se sada pojavljuju novi problemi za nemačkog trenera. Otkaz u Čelsiju nije jedino što ovih dana muči Tuhela... Nekako će se on izboriti i sa rastankom od kluba koji mu je prirastao srcu, preboleće i to što je "izgubio svlačionicu" kada su čuli za njegov privatni život, ali... Možda će sve to morati da preživi daleko od Londona!

Naime, s obzirom na to da je na tlo Velike Britanije stigao nakon sprovedenog Bregzita u februaru 2020. godine, Tuhelu bi mogla da preti deportacija. Nezaposleni imaju pravo da ostanu u Velikoj Britaniji još 90 dana nakon otkaza, nakon čega moraju da se vrate u zemlju iz koje su stigli. Tuhel i dalje živi u blizini trening-centra Čelsija, deca pohađaju lokalnu školu, a za sada nema naznaka gde bi mogao da nastavi karijeru.

Pojavile su se spekulacije da bi u Bajernu mogao da nasledi Julijana Nagelsmana, koji već četiri kola sa svojim izabranicima ne zna za trijumf, ali i da bi mogao da stigne u Juventus, koji deluje veoma loše pod komandom Masimilijana Alegrija. Ipak, ti timovi trenutno imaju trenere i postavljanje Tomasa Tuhela na mesto šefa stručnog štaba nije blizu. A njemu dani u Londonu prolaze...