Velikan!

SRBIN SE PRVO KRSTIO USRED OSIJEKA, PA UŠAO U ISTORIJU PROTIV HRVATSKE: Niko nikad kao Marko, sada je zvanično LEGENDA!

Autor Nikola Lalović

Hrvatska je savladala Austriju u Ligi nacija, a taj meč je bio poseban za austrijskog napadača srpskog porekla Marka Arnautovića!

Izvor: Twitter/Screenshot

Marko Arnautović je ušao u istoriju austrijskog fudbala! On je na meču Lige nacije protiv Hrvatske odigrao svoj 104. meč u nacionalnoj selekciji i postao rekorder po broju nastupa za ovaj tim! Ipak, nije mogao da se raduje golovima, za razliku od prošlog meča sa Hrvatskom u kome je dao gol, a onda ga proslavio tako što se prekrstio usred Osijeka

Hrvatska je savladala Austriju sa 3:1 golovima Modrića, Livaje i Lovrena, a najveći šok u elitnom rangu ovog takmičenja videli smo u Danskoj. Tu je domaći tim pogocima Dolberga i Skova Olsena bio bolji od Francuske 2:0. Gol Virdžila Van Dajka je bio dovoljan Holandiji da sa 1:0 savlada Belgijum dok je ekipa Poljske na gostovanju minimalnim rezultatom bila bolja od Velsa. 

Videli smo i jedan meč u Srbiji i to u Ligi C gde je na TSC Areni u Bačkoj Topoli Slovačka dočekala Belorusiju u meču koji se završio nerešenim rezultatom 1:1. U tom rangu Azerbejdžan je savladao Kazahstan sa 3:0, a svoj prvenac u dresu Azera dao je Hrvat Filip Ozobić. Ovaj 31-godišnji ofanzivni vezista je posle dva nastupa za seniorski tim Hrvatske rešio da promeni nacionalni tim i zaigrao je za Azere prošle godine nakon što je proveo punih pet sezona u njihovim klubovima. 

Farska Ostrva su iznenadila Tursku i dobili su ih sa 2:0, dok je Luksemburg golom u poslednjim momentima dobio Litvaniju sa 1:0. U najnižem rangu takmićenja Andora i Letonija su odigrale nerešeno 1:1, dok je Moldavija savladala Lihtenštajn sa 2:1.