Fudbal

ISTORIJSKI USPEH HRVATA – IDU PO TITULU I 14 MILIONA EVRA! Za tri minuta su se plasirali na Fajnal-for Lige nacija!

Autor Mladen Šolak

Hrvatska je izborila plasman na završni turnir Lige nacija

Izvor: Profimedia

Reprezentacija Hrvatske pobedila je Austriju u Beču 3:1, osvojila grupu Lige nacija i otišla na Fajnal-for, gde će igrati za titulu i za glavnu nagradu od 14 miliona evra! Do sada su taj pehar osvajali portugal i Francuska, a za sada je poznato da je učesnik Fajnal-fora narednog juna i Holandija. Dve preostale ekipe koje bi mogle da odu su Portugal, ako osvoji bar bod u utorak protiv Španije, kao i Mađarska, koja će u utorak igrati protiv Italije u Budimpešti i takođe je i bod vodi na F4. Parovi polufinala završnog turnira biće određeni žrebom, a turnir će biti odigran između 14. i 18. juna 2023. Takođe, domaćin će biti naknadno određen.

Hrvatska je u nedelju uveče imala zadatak da pobedi na "Ernst Hapel" stadionu i to je i uradila, golovima Luke Modrića, Marka Livaje i Dejana Lovrena. Najbolji igrač domaćih Marko Arnautović oborio je rekord svoje reprezentacije, ali Austrija nije imala razloga za slavlje u ovom izdanju Lige nacija, jer je u šest utakmica osvojila samo četiri boda. Ipak, iako su domaći bili potpuni autsajderi, utakmica pred velikim brojem hrvatskih navijača nije prošla bez drame, jer je na poluvremenu bilo 1:1, a Danci su vodili 2:0 protiv Francuske i uz taj rezultat aktuelni vicešampion sveta ne bi otišli na Fajnal-for. Međutim, sve je bilo gotovo za samo tri minuta. Livaja je pogodio glavom na perfektan centaršut Ivana Perišića u 69. minutu, a onda je u 72. glavom pogodio i Lovren, na asistenciju Lovra Majera. Tu je bio kraj.

Hrvatska je na prošlom Mundijalu napravila senzaciju i dogurala sve do finala. Sada je potpuno jasno i da predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru dočekuje u odličnom ritmu i formi. U grupnoj fazi igraće protiv Maroka, Kanade i Belgije.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt