Počivaj u miru

"SINOĆ NAS JE NAPUSTIO VELIKI RADOVAN!" Emotivan oproštaj Partizana od svog čuvara - "jedinice" koja je donosila titule!

Autor Nikola Lalović

FK Partizan se na emotivan način oprostio od svog nekadašnjeg čuvara mreže Radovana Radakovića.

Izvor: MN Press

Tužne vesti za srpski fudbal došle su ovog ponedeljka, pošto je posle duge i teške bolesti preminuo nekadašnji golman Partizana Radovan Radaković. Sa samo 51 godinom napustio nas je nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije i sjajni sportista.

Njemu je pre dve godine dijagnostifikovan difuzni karcinom želuca i od tada je trajala njegova velika borba sa ovom opakom bolešću, koju je nažalost na kraju izgubio. Od njega se emotivno oprostio i njegov Partizan.

"Ostali smo bez još jednog Partizanovca, bez druga i čoveka. Sinoć nas je napustio i veliki Radovan Radaković. Počivaj u miru, naš Radače", navodi se u oproštaju crno-belih od nekadašnjeg čuvara mreže kluba iz Humske. 

Radaković je u Partizan stigao 2000. godine kao već formiran fudbaler. Već je imao iskustvo igranja u inostranstvu pošto je nastupao u Belgiji u Ližu, a u Srbiji je nastupao za Obilić, BSK i Borac iz Čačka. Kao fudbaler crno-belih uzeo je dve vezane titule 2002. i 2003. godine, a 2001. je počela njegova "žetva" trofeja sa osvojenim kupom Jugoslavije. 

Nakon Partizana imao je epizodu u Šturmu iz Graca, potom je nastupao za Voždovac i Kolubaru. Oprobao se kao trener u Mladenovcu, Kolubari, Smederevu, Radničkom iz Kragujevca i OFK Vršcu, ali ga je bolest sprečila da nastavi perspektivnu trenerku karijeru.